Birol Güven yeni Seksenler hakkında merak edilenleri yanıtladı!

Birol Güven yeni Seksenler hakkında merak edilenleri yanıtladı!
TRT 1'in eski dizilerinden Seksenler yeni hikayeleri ile tekrar ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Dizinin yapımcısı Birol Güven Seksenler'le ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Seksenler dizisi Türk dizi tarihinde önemli bir konuma sahip. TRT 1’in özel dizilerinden olan Seksenler tekrar seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Tekrarları bile çok izlenen dizinin yeni sezonda nasıl bir yol izleyeceğini dizinin senaristi ve yapımcısı Birol Güven açıkladı. Güven, Youtube üzerinden canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. İşte ayrıntılar…

Yeni Sezon Seksenler nasıl olacak?

İlk soru Pelin Akil’in dönmeyeceği ile ilgiliydi.

Birol Güven bu soruya altı kişilik senaryo ekibi isterse ve oyuncu da o anda müsait olursa neden olmasın diye cevap verdi.

Dizide yani mahallede yeni karakterlerin de olacağını söyleyen Birol Güven ikinci soru olarak da İlker Ayrık’ın olup olmayacağı sorusuna da cevap verdi. Birol Güven’e göre İlker Ayrık yani Çağatay yeni Seksenler’de olmayacak. Yeni kurulan hikâyede mutlaka değişiklik olması gerektiğini söyleyen Güven herkes mahallede olursa hikaye gelişmez, dedi. Çağatay’ın olmaması ve ne zaman döneceği bir merak unsuru olacak ve böylece izleklik artacak. Seyirci Çağatay’ın çıkıp gelmesini bekleyecek. Onun hikayeye dahil olmasının teknik ve hikaye yönüyle bir sıkıntı olmadığını da belirten Birol Güven Çağatay severlere yeşil ışık yakmış oldu.

Ergun Plak büyük ihtimalle Seksenler’de olacak!

Ergun Plak (Serhat Kılıç) dizide var mı?" sorusunu Birol Güven şöyle yanıtladı; Çağatay hikayesi gibi Ergun Plak hikayesi de olmayacak değil. Zaten izleyiciler Nazlı-Ergun hikâyesini sevince biz de otomatik olarak sevmiş oluyoruz.  Her sevdalılar bir araya gelecek diye bir kaide yok. Ergun ve Nazlı da bulaşamayabilirler. Bu hayatın normal bir aksı. Her âşık evlenemiyor. Yazı ekibimiz bu konuda biraz bağnaz. Bana Ergun Plak hikayesini anlatmamı istemiyorlar. Belki değiştirecekler, bir şeyler yapacaklar. Şunu da belirtmek gerekir ki Ergun ve Nazlı hikâyesinde kesin kavuşamayacaklar gibi bir durum söz konusu değil.  Herkes de sevdiğine kavuşmuyor. Her filmde mutlu sonla bitmiyor. Nazlı – Ergun ilişkisi mutlu sonla bitebileceği gibi, öyle bitmeyebilir de, dedi.

Birol Güven’in bu canlı yayınında öğrendik ki hikaye bir zaman aşımına uğrayıp devam edecek. Final de yapılan toplu nikahtan sonra devam etmeyecek. Belki 2-3 sene sonra devam eden bir hikaye göreceğiz.

07-09-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar