Buket Aydın hangi kanal ile ekranlara dönüyor?

Buket Aydın hangi kanal ile ekranlara dönüyor?
Kanal D Ana Haber Bülteni sunucusu Buket Aydın, görevinden istifa etmişti. İstifasının ardından ünlü spikerin sürpriz bir kanal ile ekranlara döneceği söyleniyor.

Kanal D Ana Haber Bülteni'ni sunan Buket Aydın, sürpriz bir şekilde kanaldan ve medya grubundaki tüm görevlerinden ayrılmıştı. Buket Aydın'ın ayrılığının üzerinden çok geçmemişti ki hangi kanal ile ekranlara döneceğiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Bu iddianın sahibi Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede idi. 

Buket Aydın istifa ederek görevini Deniz Bayarmoğlu'na devretmişti. Kanaldan neden istifa ettiği büyük bir merak konusuydu. Bu konular konuşulurken Ersoy Dede tarafından ortaya atılan iddia kulislerde konuşuldu. İddia o ki Belçikalı bir medya grubu Türkiye pazarına girmeyi planlıyor. İsmi açıklanmayan bu medya grubu, kanalın başına Buket Aydın'ı geçirmek istiyor. Bunların hepsi birer iddia, neler olacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz.

"Buket Aydın yeni sezonda bomba bir projede olacak"

Ersoy Dede, Twitter adresi üzerinden "Senelerdir yaptığı her işin hakkını veren Buket Aydın‘ın izleyicilerini fazla bekletmeyeceğini sanıyorum .. Yeni yayın döneminde, bomba gibi bir projede izleyeceğiz.. Merakla bekliyoruz." şeklinde bir tweet attı. Buket Aydın'ın bu tweete cevabı ise "Hayırlısı" oldu. Tweete verdiği cevap ortaya atılan iddiaları doğrular nitelikte.

Buket Aydın kimdir?

Başarılı haberci Buket Aydın 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da dünya gelmiştir. Başarılı sunucu ilk orta ve lise eğitiminin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Başarılı sunucu daha sonra Atilla İlhan’ın şiirleri üzerine yüksek lisans yapmıştır. Sunucu Kadıköy'de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursunda eğitim aldıktan sonra bir yıl radyoda haber spikerlği yapmıştır. Daha sonra Kanaltürk’e geçiş yapan Buket Aydı,n ilk ekran tecrübesini bu kanalda yaşamıştır. Kanaltürk’te spor bülteni ve hafta sonu ana haber bülteni sunuculuğu görevini yapan Aydın daha sonra Kanaltürk’ten TRT Türk kanalına geçmiştir. Buket Aydın TRT Türk kanalında program sunuculuğu yapmaya başlamış ve 2011 yılında NTV’ye transfer olmuştur. NTV'de haber bülteni sunduktan bir süre sonra NTV Gece Bülteni kuşağında moderatörlük yapmıştır. NTV'den, Demirören Medya Grubu'na transfer olan Buket Aydın, Kanal D Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. Ayrıca CNN Türk'te 40 adlı programın sunuculuğunu üstlendi. 2020 yılında Demirören Medya Grubu'ndan istifa etti.

15-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler