Camdaki Kız Billur (Merve Polat) Kimdir?

Camdaki Kız Billur (Merve Polat) Kimdir?
Kanal D’nin sevilen dizisi Camdaki Kız’ın beğenilen oyuncusu Billur karakterine hayat veren Merve Polat’ın kim olduğu araştırılıyor. Camdaki Kız Billur kimdir? Merve Polat kimdir?

Kanal D ekranlarının her Perşembe ilgiyle izlenilen dizisi Camdaki Kız, Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizinin Başrolünde Burcu Biricik yer alıyor. Her bölümü merakla ve heyecanla izlenirken, dizinin oyuncu kadrosuda merak ediliyor. Dizide Burcu Biricik’in oynadığı Nalan karakterinin en yakın arkadaşı rolünde oynayan Billur karakteri en çok araştırılan isimler arasında. Billur karakterine Merve Polat hayat veriyor. Peki, Camdaki Kız Merve kimdir? Billur’u canlandıran Merve Polat kimdir? İşte tüm merak edilenler…

 

Camdaki Kız Billur Kimdir?

Camdaki Kız Billur karakterini Merve Polat canlandırmaktadır. Billur, Nalan’ın en yakın arkadaşıdır. Hatta tek arkadaşı olduğu bile söylenebilir. Her şartta ve koşulda Nalan’ın yanında olan ancak bazı yönlendirmeleri sonucu Nalan’ın annesine karşı zor duruma düşmesine sebep olan bir karakter.

 

Nalan ve Billur, Koroğlu ailesine ait şirkette birlikte çalışmaktadır. Nalan gibi iç mimar olan Billur, çok canlı ve renkli bir kişiliğe sahiptir.

Nalan ile tamamen zıt hayatlar yaşamaktadır. Billur, erkeklerle olan ilişkisinde rahat bir yapıya sahiptir. Sık sık erkek arkadaş değiştirmektedir. Nalan, kendini Billur’un yanında iyi ve rahat hisseder. Billur için bu hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Dünyanın dayattığı tüm kalıpları rahatça sorgulayabilen, açık fikirli biridir. Kendine her zaman çok özen gösterir.

 

Ayakları üzerinde duran, özgür bir kadın olarak Billur aynı zamanda sevecen ve iyi bir kalbe sahiptir. Nalan’ın masumiyetinden çok etkilenmiştir. Feride, Billur’un yanlış bir hareketini görmediği için kızıyla arkadaşlık yapmasına izin vermektedir. Nalan’ın evine istediği şekilde giren Billur, onun gerçekte neler yaşandığını tam olarak bilemez. Nalan’a göre erkekler konusunda daha tecrübeli olduğu için arkadaşına yardımcı olmanın yollarını arar. Nalan ve Sedat’ın evlenerek mutlu olmasını istemektedir.

Bunun içinde Selen ile birlikte köprü vazifesi görmeye başlar. Billur, zaman içerisinde Nalan’ın en yakınındaki isim olacaktır. Sedat ve ailesiyle yaşadığı problemleri paylaşacağı tek kişi Billur olur. Bu sayede seyircide Nalan’ın duygularını öğrenme fırsatı yakalayacaktır.

Camdaki Kız Merve Polat Kimdir? Merve Polat Nereli? Kaç Yaşında, Boyu Kaç?

Nereli: İstanbul

Yaşı:32

Burcu: Yay

Boyu: 1.65


20 Aralık 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Merve Polat’ın okula yıllarında oldukça haylaz olmasının yanı sıra son derece de neşeli bir yapıya sahiptir.

Oyunculuğa küçük yaşlarda ilgi duyan Merve Polat, eğitimine İstanbul’da başlamıştır. 

Lise eğitimini alırken amatör bir biçimde oyunculuk üzerine çalışan genç oyuncu, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamlamıştır.

Ardından tarih üzerine devam etmek istemediğini fark eden Merve Polat, Kadir Has Üniversitesi Film Drama bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak çocukluğundan beri hayali olan oyunculuk mesleğine atılmıştır.


Merve Polat, oyunculuk kariyerine 2013 yılında Ankara’nın Dikmeni dizisinde başlamıştır. Adını ise Kiralık Aşk dizisiyle duyurmayı başarmıştır.

Merve Polat Oynadığı Diziler

2014 - Ankara’nın Dikmeni (Zeliş)

2015 - Günebakan

2016 - Melek İle Serhat (Ebru)

2017 - Martıların Efendisi (Gülsüm/Sinema)

2017 - Seni Kimler Aldı?

2017 - Siyah İnci (Defne)

2020 - Kafa Doktoru

2021 - Camdaki Kız (Billur)











24-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar