Çarpışma'nın Veli'si Onur Saylak Çukur'da!

Çarpışma'nın Veli'si Onur Saylak Çukur'da!
Show Tv'nin reyting rekorları kıran dizisi Çukur'a bu hafta Çarpışma dizisinin Veli Cevher'i konuk oyuncu olarak katılıyor.

Show Tv’nin reyting rekorları kıran dizisi Çukur’un izleyicilerini bu hafta bir sürpriz bekliyor. Çukur ve Çarpışma ülkemizde fazla rastlanmayan bir modelde ortak çalışmaya gidiyor. Evet, Çarpışma’yı özel kılan karakterlerden olan Onur Saylak’ın canlandırdığı Veli Cevher Çukur dizisinde aynı karakterde konuk oyuncu olacak.

Veli, Onur Saylak bu hafta hem Çukur’da hem de Çarpışma’da

Çarpışma dizisinin özel bir seyirci potansiyeline sahip olmasının en büyük etkenlerinden biri de Veli karakteridir. Onur Saylak’ın hayat verdiği bu karakter bu hafta Show Tv’nin iki dizisinde birden bulunacak. Bu sürpriz Çukur izleyicileri için özel bir durum olsa gerek. Pazartesi günlerinde Star Tv'nin Söz dizisiyle zirve yarısı yapan Çukur’a Çarpışma’nın Veli’si neden katılıyor, hiç düşündünüz mü?  

Çukur’un çok da reytinge ihtiyacı olmadığını biliyoruz. Ama Çarpışma’nın reytinglerinin beklenilen seviyede olmadığı da ortada. Onur Saylak’ın Çukur dizisinde rolünü hakkıyla oynayacağını düşünürsek bu hamle Çarpışma için önem arz ediyor. Bu karakteri gören Çukur izleyicileri Çarpışma’yı da izlemek isteyeceklerdir. Böylece Çarpışma dizisinin reytingi artacaktır. Show Tv büyük prodüksiyon olmasına rağmen yeterince reyting alamayan Çarpışma dizisi için bir kurtuluş yolu bulmuş gibi duruyor. Tabii sonuçları reytingler gelince göreceğiz.

Peki, Çarpışma dizisindeki Veli Cevher kimdir?

Diziyi dizi yapan, dramayı dram yapan kötü karakterdir denilir ya işte o konumda Veli Cevher, Çarpışma’nın özel karakterlerinden… Eski polislerden üstelik Kadir Adalı’nın şefi de… Şimdilerin ise karanlık dünyanın büyük işler çeviren en büyük aktörü. Öyle ki Veli Cevher kesinlikle izine rastlanmayan bir karakter. Ne bir dinlemeye takılır ne de görüntü verir. Veli Cevher’in insanlara güven sorunu vardır. Yaptıracağı bir iş için birbirinden habersiz birkaç adam görevlendirir. Kaybedecek bir şeyi olmadığı için acımasız ve merhametsizdir de. Çarpışma’nın izlekliğini arttıran bir karakterdir.

Veli Cevher’i canlandıran Onur Saylak kimdir?

Onur Saylak ilk önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik bölümünde bir müddet eğitim aldı. Sonra Ankara Üniversitesinde Kamu Yönetimi eğitimi aldı. Bu iki eğitim de kısa sürdükten sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve mezun oldu. İlk olarak oyunlarda rol alarak sahneye adım attı.

Onur Saylak bugünlerde daha çok yönetmen olarak çalışma istese de birçok dizide yer aldı. Yabancı Damat, Kod Adı Kaos, Asi, Nefes, Gönülçelen, Ağır Roman, Sensiz Olmaz, Hatırlı Gönül, Hayat Ağacı ve Vatanım Sensin dizilerinde rol aldı.

Şahsiyet dizisinin yönetmenliğini yapan Onur Saylak Daha filmini de yönetti ve bu filmle birçok ödül kazandı.

15-03-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar