Cem Karaca filminin başrolü İsmail Hacıoğlu’nun

Cem Karaca filminin başrolü İsmail Hacıoğlu’nun
Cem Karaca'nın biyografik filmi için başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nun ismi çokça geçmesine rağmen en son anlaşmaya varılan isim İsmail Hacıoğlu oldu.

Cem Karaca kimdir? Cem Karaca’nın hayatını kim oynayacak? Filmin yapımı ve yapımcılığını kim üstleniyor? Cem Karaca filminin yönetmeni ve senaristi kim? Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünde oynayacağı öne sürülen film için İsmail Hacıoğlu ile anşaıldığı bilgisi doğru mu? Film ne zaman vizyona girecek? Cem Karaca ve İsmail Hacıoğlu ile ilgili merak ettiklerinizin hepsi ve daha fazlası yazımızın içeriğinde. İşte detaylar ....

Cem Karaca filminin başrolü İsmail Hacıoğlu’nun

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatı beyez perdeye aktarılıyor. Başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nun ismi çokça geçmesine rağmen en son anlaşmaya varılan isim İsmail Hacıoğlu oldu. Ünlü magazin gazetecisi Sina Koloğlu’nun bildirdiğine göre Cem Karaca dizisinin başrolü için İsmail Hacıoğlu ile anlaşıldı. Hazırlıkları son sürat devam eden filmin yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu oturuyor.

Filmin 27 Ekim 2023’te vizyona girmesi planlanıyor

58 yaşında 8 Şubat 2004’te hayata veda eden Cem Karaca’nın Tamirci Çırağı, Resimdeki Gözyaşları, Bu Son Olsun, Namus Belası gibi hit olmuş pek çok eseri bulunuyor. Rock müziğini Anadolu ezgileriyle harmanlayan Cem Karaca’nın filmini konu alan filmin senaryosunu Yiğit Güralp kaleme alıyor. 27 Ekim 2023’te vizyona girmesi planlanan filmde Karacanın biyografik hayatı ve müzik kariyeri beyaz perdeye aktarılıyor. Filmin yapımcılığını Aytaç Medya ve Fikri Harika prodüksiyon üstleniyor. Yapımcılığını Aytaç Ağdağ ve Özgür Tari’nin üstleneceği filmin beyazperdede yayınlanmasını dört gözle bekleyen Cem Karaca hayranları filmin orijinaline uygun olarak sinemada yer almasını bekliyorlar.

Cem Karaca kimdir?

5 Nisan 1945’te İstanbul’da Azeri asıllı Mehmet Karaca ve tiyatrocu Toto Karaca’nın oğlu olarak dünyaya gözlerini açtı. Anadolu Rock ekolünün kurucularından olan Cem Karaca Robert Koleji’nde okudu ve sanatla iç içe büyüdü. Ses yeteneğini ilk annesi keşfetti ve müziğe il olarak teyzesi Rosa Felekyan’ın piyano notaları ve neğmeleriyle tanışmasıyla oldu. 1963 te ilk defa Dinamikler grubunu kurarken İlham Gencer kendisine oldukça yardımcı oldu. Babası oğlunun şarkıcı olmasına karşıydı. Ancak o yılmadı dafha sonra Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar, Dervişan ve Edirdahan gruplarını kurdu. 1980 -1987 yılları arasında Almanya’da yaşayan sanatçı yurda döndükten sonra da peşi sıra albümler çıkarmaya devam etti. 2004 yılında hayata veda eden sanatçı Semra Özgür, Meriç Başaran, Feride Balkan ile evlenen sanatçı son evliliğini İlkim Erkan ile yaptı. Ölümünün ardından Feride Alkan’dan olan tek çocuğu Emrah Karaca ile son eşi İlkim Karaca arasında sorunlar yaşandı.

10-06-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar