Cimilli İbo Rize'de son yolculuğuna uğurlandı!

Cimilli İbo Rize'de son yolculuğuna uğurlandı!
Cimilli İbo Rize'de son yolculuğuna uğurlandı! Cimilli İbo neden öldü? Cimilli İbo nereli? Cimilli İbo kimdir? Cimilli İbo türküleri

Cimilli İbo Rize'de son yolculuğuna uğurlandı! Cimilli İbo neden öldü? Cimilli İbo nereli? Cimilli İbo kimdir? Cimilli İbo türküleri Cimilli İbo'nun gerçek adı nedir? Cimilli İbo koronavirüs oldu. Cimilli İbo son durumu. Cimilli İbo ile ilgili tüm gelişmeler.

Geçtiğimiz yıl yakalandığı koronairüsü yenen ünlü şarkıcı Cimilli İbo, bir süre sonra rahatsızlanarak tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Böbrek yetmezliği ve kanında bulunan enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alınan İbrahim Özer, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Tüm Karadeniz camiasının yakından tanıdığı ve sevdiği Cimilli İbo lakabı ile tanınan İbrahim Özer, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Memleketi Rize'de toprağa verilen İbrahim Özer'in ölümü ailesini ve tüm sevenlerini yasa boğdu. Sahil Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde ailesi ve sevenlerinin yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı ile Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'da yer aldı.

Cenaze töreninde yer alan İbrahim Özer'in kız kardeşi Nuray Özer, 'Kardeşim, sen Rize'ye böyle mi gelecektin' sözleri ile gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğle ezanı ile birlikte kılınan cenaze namazının ardından Cimilli İbo lakabı ile tanınan İbrahim Özer'in cenazesi, İkizdere İlçesi Cimil köyüne uğurlandı.

Cenazede yer alan Davut Güloğlu, 'Karadeniz, önemli bir değerini kaybetti. Hem esprileriyle hem müzikleriyle Karadeniz'i en güzel şekilde temsil eden bir kardeşimizi kaybettik. Ailesine ve sevenlerine Allah sabır versin. Ailesi, tabii ki sevenleriyle birlikte sanatçı dostlarını burada görmek isterdi. Bu vefayı burada göremediğim için ben de üzüntülüyüm' sözlerini kullandı.

Karadenizli şarkıcı Onay Şahin ise, 'Sanatçı çalıyor, söylüyor, eğlendiriyor. Tabi buna karşılık da bir hayırlı dua, dostlarından, sevenlerinden bulamadığı zaman, işte asıl vefasızlık orada başlıyor. Faniyiz ve son sahnemiz bu. Bugün Cimilli İbo'yu uğurladık, iyi bir dostumdu. Çok hastalıkları vardı ama hiç şikayet etmedi, sabretti. O hasta haliyle insanlara hep moral vermeye çalıştı. Biz öldükten sonra bizleri türkülerimizde değil, Kuran'la, dualarla yad etsinler' sözleri ile üzüntüsünü paylaştı.

Başarılı oyuncu Zafer Kalfa ise, 'Bizim için değerli, güzel bir dost, Karadeniz'den eksildi. Benim gözlerim Karadeniz'in diğer değerlerini bu cenazede aradı. Yalnız bırakılacak biri değildi' dedi.

Ünlü Karadenizli şarkıcı Cimilli İbo'nun cenazesinde bazı vatandaşların telefon ile canlı yayın yaparak tabutun başından ayrılmamaları ve zor anlar yaşanması ise tepkiye yol açtı.

17-08-2021
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar