Sıla - Davut Güloğlu Davasından Karar Çıktı!

Sıla - Davut Güloğlu Davasından Karar Çıktı!
Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasında görülen manevi tazminat davasında bugün karar çıktı. Karar sonrası Sola Gençoğlu manevi tazminat kazandı!

Ünlüler dünyasında iki ünlü arasında yaşanan bir sorundan dolayı görülen mahkemeden bugün karar çıktı. Şarkıcı sıla ile yine kendisi gibi şarkıcı olan Davut Güloğlu arasında 2016 yıkında başlayan bir tartışma ve ardından mahkeme süreci bugün karara bağlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine şarkıcı Sıla katılmamış ve ve “darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım” şeklinde bir ifade kullanmıştı. Bunun üzerine bir televizyon programına katılan Davut Güloğlu şarkıcı Sıla’nın bu sözlerine karşı “S… Olsun gitsin” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine şarkıcı sıla Davut Güloğlu hakkında şikayetçi olmuş ve Güloğlu hakkında “alenen hakaret” suçlamasıyla 2.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrasında Güloğlu “alenen hakaret” suçundan önce 1 yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmış bu ceza 8 bin 500 TL adli para cezasına çevrilerek kesinleşmişti. Öte yandan Sıla Davut Güloğlu aleyhine 60 bin TL’lik manevi tazminat davası da açmıştı.

Tarafların İddiası Ne?

Bugün İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası mahkemeden karar çıktı. Davaya tarafların kendileri katılmazken iki ünlü ismi avukatları temsil etti. Sıla’nın avukatı “talep ettiğimiz tazminat miktarı tarafların her ikisinin de Türkiye çapında tanınan sanatçılar olması ve yapılan röportajın da tüm Türkiye tarafından bu hakaretin işitilmiş olması sebebiyle fahiş değildir. Hatta az olduğunu bile düşünüyoruz. Bu nedenle davamızın kabulünü talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Davut Güloğlu’nun avukatı ise “iddia edilen eylem 2016 yılında olmuş ve bitmiştir. Bu sebeple zaman aşımına yönelik itirazımızı yineliyoruz. Davacının da dava açması da hukuki menfaati olmadığına yönelik iddiamız müvekkilimizin davacı tarafa değil, vatanına hizmet etmeyenlere yönelik ifadede bulunmuş olmasına nazarandır. Burada davacıya kesinlikle bir söylem yoktur. Ceza mahkemesi kararı hukuk hakimini bağlamaz. Ceza yargılamasında yapılan yargılama sağlıklı yürümemiştir. Pandemi ve ekonomik durumlarda dikkate alınarak davanın reddini aksi takdirde minimum oranda tazminata karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Davut Güloğlu Mahkum Oldu!

Görülen duruşma sonunda mahkeme Sıla Gençoğlu Amani’nin açtığı davayı kısmen kabul etti. Mahkeme 4 Bin lira manevi tazminatın haksız fiil tarihinden itibaren işleyerek yasal faizle birlikte Davut Güloğlu’ndan alınarak Sıla’ya verilmesine karar verdi. Ayrıca tarafların karara iki hafta içinde itiraz etme hakları bulunuyor. Görülen davanın ardından manevi tazminat miktarını az bulan Şarkıcı Sıla’nın avukatı karara istinaf mahkemesinde itiraz edeceklerini açıkladı.

27-11-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar