CNN Türk’ten skandal Coronavirüs uygulaması çalışanlar isyanda!

CNN Türk’ten skandal Coronavirüs uygulaması çalışanlar isyanda!
Devlet vatandaş işbirliğiyle ölümcül salgını yenmek için mücadele verirken CNN Türk’ün uygulaması pes dedirtti. Neydi bu skandal uygulama ve CNN Türk neden böyle bir yola başvurdu?

Her geçen gün şiddetini artıran ve ülkemizde hızla yayınlanan Coronavirus için herkes tedbir almaya çalışırken CNN Türk’ten yapılan skandal uygulamaya çalışanlar isyan etti. Devlet vatandaş işbirliğiyle el ele bu ölümcül salgını yenmek için inanılmaz bir mücadele verirken bir medya organı olarak hassas davranması gereken CNN Türk’ün uygulaması pes dedirtti. Neydi bu skandal uygulama ve CNN Türk neden böyle bir yola başvurdu? Şimdi detaylar

CNN Türk’ten skandal Coronavirus uygulaması çalışanlar isyanda!

14 Martta gerçekeleşen ilk ölüm olayından sonra Corona virüsü tehdit olarak anılmaya başlandı. Herkes kendi çapında önlem almaya çalışırken Demirören Medya Grubu'nun haber kanalı CNN Türk, haber merkezinde çalışan 16 muhabir ve kameramanın binaya girişlerini yasakladı.

Sokakta Karantina olur mu?

Ülkemiz yaşlısıyla genciyle, devlet görevlilerinden en ücra köşedeki vatandaşına kadar küresel salgınla boğuşurken CNN Türk haber merkezinde çalışan 16 muhabir ve kameramanın binaya girişleri yasaklandı. Bu yetmez gibi binanın dışındaki otoparka kurulan konteynerda çalışmaları istenen muhabirlerin tuvalet ve yemekhane gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için dahi binaya girişlerine izin verilmiyor. Adeta sokaklara salınan muhabirlerden gezip gördükleri yerlerde haber bulmaları isteniyor. Üstelik hakkını arayan muhabirlere CNN Türk yöneticileri "Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz" şekinde verdikleri tuhaf cevabın anlamı merak ediliyor. CNN Türk’ün bağlı olduğu Demirören Medya Grubu'nun diğer medya kuruluşlarında ise muhabirlerin sokağa çıkmaları yasaklanarak ev ve ofisten çalışmaları sağlandı. 3 haftadır gece gündüz Coronavirus ile mücadele eden Türkiye’de CNN Türk sokakta haber takibi yapan muhabirlerine maske ve dezenfektan spreyi ise daha dün dağıttı. Herkesin hassas davranması gereken bu süreçte CNN Türk’ün neden bu yolu seçtiği ise gizemini koruyor.

Gazeteciler Tepki Gösterdi!

Olaya tepki gösteren Gazeteci Serkan Ocak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya dikkat çekti. Canlitv olarak Serkan Ocak’ın mesajını aynen paylaşıyoruz. "Bu barakalar CNN Türk'te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş. Hıyarlıkta sınır yok nasılsa!!!"

Tepkiler çığ gibi!

Çok sayıda gazeteci ve basın çalışanı olaya tepki göstererek meslektaşlarına tam destek verdi.  Bunlardan biri de Fox TV muhabiri Gülşah İnce oldu. İnce, CNN Türk'ün coronavirüs kararına sosyal medya hesabından şöyle tepki gösterdi. "Haber için sokakta koşan, yayınlarınız için tüm zorluklara rağmen cansiperane çalışan muhabir ve kameramanlarınızın binaya girmemesini neden istediniz CNN Türk? Bahçeye bir de kulübe yapılmış meslektaşlarımız için... Kabul edilemez bu tavrı kınıyorum!"

Türkiye Gazeteciler Sendikası da, CNN Türk'ün bu uygulamasını 'Yeter Demirören' hashtag'iyle kınadı. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte CNN Türk’ü yanlışından dönmeye ve meslektaşlarımıza gereken önemi vermeye davet ediyoruz.

22-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar