Coronavirüs Sebebiyle Hangi Diziler Ertelendi?

Coronavirüs Sebebiyle Hangi Diziler Ertelendi?
Tüm Dünyayı etkileyen ve binlerce insanın ölümüne yüz binlerce insanın hastalanmasına sebep olan coronavirüs sebebiyle diziler çekimlerine ara verme kararı aldı. İşte detaylar!

Tüm dünyada etkisini artırarak devam ettiren ölümcül coronavirüs ne yazık ki hayatın her alanını etkilemeye ve insanları adeta sosyal hayattan koparmaya devam ediyor. Ülkelerin virüs salgınını önleyebilmek için ülkelerinde uyguladıkları kısıtlamalar insanların evlerine kapanmasına sebep olurken hayatın her alanında ve her sektörde de etkiler giderek artıyor. Okullar tatil oluyor, spor müsabakaları erteleniyor, toplantı ve hatta bilimsel kongreler bile iptal oluyor. Ülkemizde görülmeye başlayan coronavirüs sebebiyle hükümet gerekli, tedbirleri alırken bazı sektörlerde inisiyatif kullanarak salgının önüne geçmek için kararlar alıyor. Bu sektörlerden biri de evlerimize her akşam konuk ettiğimiz ve onlarla yatıp onlarla kalktığımız diziler oldu. Sektörde bazı yapım şirketleri coronavirüs sebebiyle dizi çekimlerine ara verme kararı aldı. İşte detaylar!

Diziler Ara Verme Kararı Aldı!

Ülkemizde coronavirüs etkileri ve yansımaları her geçen gün artıyor. Birçok sektörde tedbirler alınırken dizi ve sinema sektörü de tedbir alanlar arasına girdi. On iki sendika ve dernek coronavirüs nedeniyle dizi ve film setlerine 2 hafta ara verilmesi talebiyle harekete geçti. Sendika ve derneklerin imzacısı olduğu açıklamada “geç kaldık dememek için tüm yetkililere sektör bileşenleri olarak çağrımızdır” başlığı altında bir bildiri yayınlandı. Bildiride “yüksek riskli sınıfta yer alan, yoğun insan ve ekipman sirkülasyonunun olduğu çalışma alanlarımız dizi, sinema ve reklam setlerindeki çalışma koşulları, temel ihtiyaçların karşılanmasındaki bazı zorluklar, bununla birlikte oluşturulması zorlaşan sağlıkla, hijyenik çalışma ortamı güçlükler ve her bir çalışanın potansiyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tüm çalışmaların en az 2 hafta ertelenmesi gerektiğini düşünmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Ara Veren Diziler Hangileri?

On iki sendika ve dernek adına yapılan çağrının ardından dizi sektöründe bazı yapım şirketleri halen yayınlanan ve yayınlanacak dizilerle ilgili 2 hafta ara verme kararı aldı. Ara verme kararı alan yapım şirketlerinden Limon Yapım, 17 Mart’tan itibaren Savaşçı ve Bir Annenin Günahı” dizilerinin çekimlerine ara verdiğini duyurdu. Kanal D ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Hekimoğlu Dizisi’nin yapım şirketi Karga seven Pictures’de Hekimoğlu Dizisinin çekimlerine Çarşamba gününden itibaren ara verdiğini açıkladı. Yine çekimleri başlayan ve merakla beklenen dizilerden Baraj’da ara veren diziler arasında yer aldı. Öbür taraftan bu karara Fox Tv’de ekrana gelen Yasak Elma Dizisi’nin güzel oyuncusu Eda Ece ve Şevval Sam ile Doğduğun Ev Kaderindir Dizisi’nin oyuncusu Demet Özdemir destek verdi.

16-03-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar