Çukur dizisine avukatlardan şok! Çukur final mi yapacak?

Çukur dizisine avukatlardan şok! Çukur final mi yapacak?
Çukur dizisi son günlerde gündemden düşmüyor. Çukur son bölümündeki sahneleriyle bu kez de avukatların hedefinde. Çukur dizisine avukatlardan şok! Çukur dizisi final mi yapacak?

Show Tv ekranlarının aksiyon dolu dizisi Çukur, son bölümüyle yine çok konuşuldu. Çukur'un 29 Ekim'de yayınlanan bölümündeki bazı sahneler için avukatlar tepki gösterdi. Avukatlık mesleğiyle bağdaşmayan  sahnelerin olduğunu belirten birçok avukat tepkisini sosyal medyadan gösterirdi.  Avukat Funda Sadıkahmet Alp ise dizi hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Sadıkahmet Alp, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığı ve gelecek nesillerin diziden olumsuz etkilendiğini belirterek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.  

Çukur, gelecek nesilleri olumsuz etkiliyor

Show TV'de yayınlanan Çukur dizinin son bölümünde yer alan sahnede avukat rolündeki şahsa yönelik şiddet, baskı ve tehdit ifadeleri içeren replikler olduğu ve 'yarın o adam çıkacak' gibi sözlerle avukatlık mesleğine yönelik bir karalama yapıldığı kaydedildi. Avukat Funda Sadıkahmet Alp'in  suç duyurusunda bulunduğu dilekçede, "Avukat rolündeki kişinin ise hiçbir tepki vermeyerek ve susarak bu baskıya boyun eğdiği aktarılarak seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar açıkça suç teşkil etmektedir. Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kamu davası açılmasını talep etti

Bakırköy Adalet Sarayı'na dilekçesini sunan Avukat Funda Sadıkahmet Alp, dizideki söz konusu sahnenin avukatlık mesleğinin onur ve şerefini zedelediğini belirtti ve şunları kaydetti; "Maalesef akılarda kalan avukatlara istediğini yaptırabilecek bir güç gösterisi ve hatta hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma avukatın yakasından tutup tehdit etmek olmuştur. Hak arama mücadelemizi avukatlar olarak kanunlar çerçevesinde tüm zorluklara rağmen verirken bu denli itibarsızlaştırılmanın haklı bir açıklaması olamayacağı gibi kabul edilemez." Söz konusu sahnede 'hakaret’ ve ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik etme’ suçlarının işlendiğini belirten  Avukat Sadıkahmet Alp, kamu davası açılmasını talep etti.

Çukur dizisi final mi yapacak?

Ay Yapım projesi olan Çukur dizisi son günlerde en çok konuşulan dizilerden biri oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçen hafta dizi için 'Çukur diye lanet bir dizi var' ifadesini kullanarak, dizinin çocukları zehirlediğini iddia etmişti. Soylu Çukur ve Adana 01 dizileri için şu ifadeleri kullanmıştı; "Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana 01' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor." Arda arda gelen tepkiler Show Tv'nin iddialı yapımı Çukur dizisi final mi yapacak sorusunu da akıllara getiriyor. Birçok sahnesiyle ses getiren ve çeşitli kesimlerin hedefinde olan Çukur dizisinin nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor.

31-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar