Disney Plus yayın hayatına ne zaman başlıyor? İzleyicilere farklı ne sunacak?

Disney Plus yayın hayatına ne zaman başlıyor? İzleyicilere farklı ne sunacak?
Geçen Nisan ayında dijital ortamda yayın hayatına başlayan Disney rakibi Netflix'in bir adım önüne geçmek için yeni bir platforma hazırlanıyor

Geçen Nisan ayında dijital ortamda yayın hayatına başlayan Disney rakibi Netflix'in bir adım önüne geçmek için yeni bir platforma hazırlanıyor. Disney Plus adını verdiği özel platformu yayına sunmak isteyen Disney, içeriğinde yüzlerce dizi ve filmin yer alacağı platform ile Netflix'e meydan okuyacak. Rekabetten güç doğar prensibince bu işten asıl karlı seyirci çıkacak. Seyircinin merak ettiği husus şu:  Disney Plus yayın hayatına ne zaman başlıyor? İzleyicilere farklı ne sunacak?

Disney Plus yayın hayatına ne zaman başlıyor? İzleyicilere farklı ne sunacak?

Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından 1923 tarihinde kurulan ünlü çizgi film şirketi Disney çağa kendini adapte etti ve yeni yayın platformu ile dijital dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Disney+ adı ile yayıncılık hayatına renk katan şirket şimdi de Dişsney Plus adını verdiği dizi ve film platformunu devreye sokmayı planlıyor.

Rekabet kime yarayacak?

Birkaç yıl önce sessiz sedasız eğlence hayatımıza giren dijital yayın organı Netflix artık bu sektörde tek olma avantajını kaybetti. Her geçen gün bünyesine yeni bir Türk dizisi ekleyen ve bünyesinde Hakan Muhafız, Atiye ve Love 101 dizilerini barınıdran Netflix bundan sonra Disney gibi güçlü bir şirketle dijital ortamda mücadele edecek. Netflix kısa bir müddet önce başrolünde Demet Evgar’ın oynadığı Avlu dizisiyle anlaşmıştı. Önümüzdeki sezon daha birkaç dizi Netflix’e geçerse şaşmamak gerekir. Sektördeki rekabet fiyatlarda indirim olarak karşımıza çıkacak ve bu işten en karlı seyirci çıkacak. Çünkü seyirci hiçbir yerde bulamadığı dizi ve filmleri çok uygun fiyatlarla izleme şansı bulacak

Disney Plus nedir? Disney+ fiyatı ne kadar?

Netflix’in ardından yeni yayın platformu ile modaya ayak uydurmak isteyen Disney'in "Disney+" isimli platformu Kuzey Amerika'da Kasım ayında yayına başlayacak. Disney Flus ise Dünya genelinde ilgiyle takip edilen Marvel, National Geographic, Pixar ve Lucasfilm içerikleriyle sektöre çok güçlü gireceği öngörülüyor.

Disney+'ın web sitesi www.disneyplus.com olurken henüz test aşamasında olan yayın platformunun Türkiye sayfası ise https://www.disneyplus.com/tr/ olacak.

Siteye üye olursanız abonelik satın alır ve Disney'in tüm online arşivine erişim sağlayabilirsiniz. Şu an  sadece haberdar olabilmek için mail adresi isteyen Disney Plus, yayın hayatına başladığı ilk gün içeriğinde 300 farklı film ve 7500 dizi bölümü bulunacak. 6.99 dolarlık aylık abonelik ücreti olan Disney, ayrıca HULU ve ESPN+ dahil olduğunda ücret 12.99 dolara çıkacak.

Disney Plus'ın Türkiye pazarına tam olarak ne zaman gireceği konusunda tarih konusu belirsiz. Dünya ile aynı anda Türkiye'de faaliyete geçeceği tahmin edilen Disney iki yıl içinde tüm dünyada bu servisini hayata geçirmeyi planlıyor.

Şirketin en büyük kozu ise Marvel Stüdyoları ve Star Wars dizisi. Çünkü 2019 Aralık ayında Netflix'in bu içeriklere ait lisans süresi doluyor. Sadece Disney Plus üzerinden izleyicilerine sunulacak diziler sayesinde Netflix'i bir adım geri düşeceğini söyleyebiliriz.

12-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler