Doktor Sadık Ahmet filmine sürpriz oyuncu

Doktor Sadık Ahmet filmine sürpriz oyuncu
Bu sezonun en iddialı yapımları arasında gösterilen ve bir lider olarak öne çıkan Doktor Sadık Ahmet’in hayatını anlatan filmin kadrosuna Uğur Yücel katıldı.

Şu sıralar hazırlıkları süren ve çok yakında sete çıkarak çekimlere başlayacak olan MCG Film tarafından hazırlanan dönem ve biyografi filmi Doktor Sadık Ahmet için cast çalışmaları devam ediyor. Sezonun en büyük prodüksiyonlarından birine sahip olması beklenen ve hazırlanan yerli filmler içinde hikayesi ile öne çıkan Doktor sadık Ahmet Filminin başrolünde Doktor sadık Ahmet olarak Turgay Aydın rol alıyor. Yakın dönemde özellikle Batı Trakya Türkleri içinde tam bir efsane olan ve Batı Trakya Türklerinin mücadelesinde lider karakter olarak öne çıkan Doktor Sadık Ahmet’in hikayesini anlatacak film bu yılın son haftalarında ya da yeni yılın ilk haftalarında vizyona girecek ve seyirciyle buluşacak. Çekimlerinin çok yakında başlaması beklenen filmin oyuncu kadrosuna son olarak usta oyuncu Uğur Yücel katıldı.

Uğur Yücel Doktor Sadık Ahmet Filminde

MCG Film tarafından hazırlıkları süren ve yönetmen koltuğunda Hakan Yonat’ın oturduğu biyografi ve dram filmi Doktor Sadık Ahmet için cast çalışmaları devam ediyor. İddialı bir hazırlık sürecine giren film dram türünde ele alınırken özellikle castıyla dikkatleri çekmeye başladı. Ozan Akbaba, Turgay Aydın, Taner Rumeli gibi oyuncuların yer almaya hazırlandığı filmin kadrosuna son olarak usta oyuncu Uğur Yücel Uluslararası Af Örgütü Başkanı Prof. Dr. Eric Siesby karakteri olarak katıldı. Şimdiden merakla beklenmeye başlayan filmin çekimlerinin değişik yerlerde yapılacağı ve çekimlerin ortalama olarak 4 – 5 hafta arasında sürmesinin beklendiği öğrenildi.

Doktor Sadık Ahmet Kimdir?

Şu sıralar filmi için son hazırlıkların yapıldığı Doktor Sadık Ahmet 7 Ocak 1947 yılında Batı Trakya Gümülcine’de dünyaya gelmiştir. Doktor Sadık Ahmet İlk ve orta öğrenimini Gümülcine’de tamamlamış ve ardından üniversite için Ankara’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmüştür. Daha sonra yeniden Batı Trakya’ya dönerek burada doktorluk eğitimine ve doktorluk yapmaya başladı. Doktor Sadık Ahmet doktorluğun yanı sıra mensubu bulunduğu Batı Trakya Türklerinin de dertleriyle yakından ilgilenmiş ve Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası kamuoyuna duyurmayı amaçlayan çalışmalar yapmıştır. Bunun üzerine Yunanistan hükümeti tarafından tutuklanan Sadık Ahmet mücadelesinden vazgeçmemiştir. 24 Temmuz 1995’te Gümülcine şehri bağlı Susurköy köyünün yakınında bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.

26-07-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar