Ediz Hun'dan Fatma Girik'e duygulandıran veda

Ediz Hun'dan Fatma Girik'e duygulandıran veda
Sinema dünyasının acı kaybı Fatma Girik yapılan törenin ardından Bodrum'a uğurlandı. Törende Ediz Hun'un Fatma Girik'e vedası herkesi duygulandırdı.

Türk Sineması ve Yeşilçam Sineması'nın sevilen ismi Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ünlü sanatçı Fatma Girik'in cenaze töreni ertelenmişti. Şişli Belediyesi önünde ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen iki farklı tören bugün yapıldı. Usta oyuncu Fatma Girik'in vefatı sanat dünyasını ise yasa boğdu. Birçok farklı projede Fatma Girik'le birlikte rol alan birçok usta oyuncu da Fatma Girik'in cenaze törenine katıldı. Girik'in vefatının ardından Cüneyt Arkın'ın gözyaşları ve vedası çok konuşulmuştu. Fatma Girik için bugün yapılan törene katılan Ediz Hun da göz yaşlarına hakim olamadı ve etkili bir konuşmayla Fatma Girik'e veda etti.

Ediz Hun Fatma Girik'in tabutunu öptü

Sinemanın sevilen ismi Fatma Girik ardından ağlatmaya devam ediyor. Ünlü sanatçının ölümü herkesi yasa boğmuştu. Fatma Girik için bugün yapılan törenlerde de göz yaşları sel oldu. Birçok ünlü ismin katıldığı Cemal Reşit Rey'deki törende Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun da konuşma yaptı. Birlikte birçok filmde rol alan Türk Sineması'nın unutulmaz jönü Ediz Hun Fatma Girik'i anlattı. Fatma Girik hakkında çok özel ifadeler kullanan Ediz Hun sahneden ayrılırken göz yaşlarına hakim olamadı ve Fatma Girik'in tabutunu öperek sanatçı dostuna veda etti.

Ediz Hun'dan Fatma Girik hakkında dikkat çeken sözler

Fatma Girik sinemaya damga vuran mavi gözleriyle dünyaya veda etti. Kişiliği ve sanatıyla hep iyi sözlerle anılan Fatma Girik'in cenaze töreninde de duygulu anlar yaşandı. Şişli Belediye Başkanlığı da yapan Fatma Girik için ilk tören Şişli Belediyesi'nde yapılmıştı. İkinci tören ise Cemal Reşit Rey'de gerçekleşti. Törende konuşan Ediz Hun şu ifadeleri kullandı; "Dürüsttü, mertti, menfaat peşinde hiç koşmazdı. Tolstoy'un çok önemli bir özdeyişi var; 'İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil, sarsılmaz duruştadır.' Böyle bir kadındı, böyle bir sanatçıydı. Çok dürüst karakterli, son derece mükemmel bir insandı. Türk sanat alemi için çok büyük bir kayıptır."

27-01-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar