Fatma Girik'in Varislerinin Avukatından Vasiyet Açıklaması

Fatma Girik'in Varislerinin Avukatından Vasiyet Açıklaması
Ocak 2022 yılında hayata veda eden Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Fatma Girik’in mirasıyla ilgili tartışma ve hukuki süreç devam ediyor.

Türk Sinemasının en ünlü ve usta oyuncularından biri olan ve yer aldığı filmleri her zaman seyredilen Fatma firik bu senenin başında hayata veda etmişti. Ünlü oyuncunun hayatını kaybetmesi tüm ülkede büyük bir üzüntüyle karşılanmış ve Fatma Girik’in ardından oyuncu arkadaşları, dostları, sinemaseverler yas tutmuş üzüntülerini dile getirmişlerdi. Ünlü oyuncu daha sonra Bodrum’da hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanında toprağa verilmişti. Bütün bu yaşananların ardından ünlü oyuncunun 2018 yılında hazırladığı vasiyetnamesi açılmış ve Fatma Girik’in mirasının sahipleri açıklanmıştı. Buna göre Fatma Girik mirasını yeğenleri Fatma Ahu Turanlı ve kardeşi Müesser Girik arasında paylaştırmış ve yine mirasından belli bir oranı da kardeşi Günay Girik’in iki çocuğuna, yetiştirme yurdundan koruyucu ailesi olarak aldığı Ahu Aşkar’a ve evinde çalışan yardımcıları olmak üzere beş kişiye bırakmıştı. Ancak ünlü oyuncunun kardeşi Günay Girik vasiyetnamenin hazırlandığı zamanda Fatma Girik’in akıl sağlığının yerinde olmadığı iddialarında bulunmuştu. Bunun üzerine Fatma Girik’in vasilerinin avukatından konuya ilişkin açıklama geldi.

Günay Girik’e Cevap Verildi

Fatma Girik’in vasiyetnamesine itirazda bulunan kardeşi Günay Girik’in iddialarına Fatma Girik’in vasilerinden Fatma Ahu Turanlı’nın avukatı cevap verdi. Yapılan açıklamada “bilindiği üzere Fatma Girik 2018 yılında tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar düşünüp, tarttıktan sonra verdiği kararla bir vasiyetname hazırlayıp bırakmıştır. Günay Girik bu vasiyetnamenin hazırlandığı günlerde Fatma Girik’in akıl sağlığı ile ilgili şüpheler olduğunu iddia etmiştir. Oysa ki Günay Girik söz konusu vasiyetnamenin hazırlanmasından 4 yıl sonra, merhumun vefat ettiği gün, tv ekranlarında verdiği röportajlarda ısrarla ‘ablamın hiçbir şeyi yoktu, sadece yürümekte zorluk çekiyordu onun dışında hiçbir sağlık sorunu yoktu’ şeklinde beyanlarda bulunmuştur. Her iki iddia da Günay Girik’e ait olup birbiriyle çelişen iddialardır. Fatma Girik 2018 yılında 2 tanık eşliğinde devlet hastanesinden sağlık raporu alarak noter kanalıyla bu vasiyetnameyi bırakmıştır. Fatma Hanım vasiyetnameyi bırakmadan önce de tanıdığı avukatlardan ne yapması ve nasıl yapması gerektiği hususlarında hukuki mütalaa almıştır” ifadelerini kullandı.

Kardeşini Mirastan Mahrum Bırakmak İstedi

Avukat Emektar ayrıca yaptığı yazılı açıklamada “vasiyetnamenin hazırlandığı dönemde Fatma Girik vasiyetnamenin asıl amacının kardeşi Günay Girik’i mirasından mahrum bırakmak olduğunu yakın arkadaşlarına ve yakın akrabalarına anlatmıştır” ifadelerini kullandı. Fatma Girik’in ölümünün ardından ortaya çıkan vasiyetname ile ilgili taraflar arasındaki hukuki mücadele halen devam ediyor.

10-07-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar