Fatih Portakal'a özür dileten yorum!

Fatih Portakal'a özür dileten yorum!
Fox Tv ana haber sunucusu Fatih Portakal'a yapılan yorum özür diletti. Fatih Portakal'ın gündemle ilgili yaptığı yorum sebebiyle gelen tepki özür diletti!

Yaptığı sosyal medya paylaşımı sebebiyle tepki alan Fatih Portakal özür diledi. Reytinglerde üst sıralarda gördüğümüz Fox Tv'nin ana haber bülteni sunucusu Portakal'ın tutuklanan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı fotoğrafı sebebiyle özür diledi. Birkaç ay önce yerine kayyım atanan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştı. Gözaltı süreci sonrası tutuklanmaya sevk edilen Mızraklı'nın medyaya yansıyan fotoğraflarında elleri arkadan kelepçeli bir şekilde algılanmıştı. Seçilmiş bir belediye başkanının bu şekilde yürütülmesine birçok kesimden tepki geldi. Fox Tv sunucusu Fatih Portakal'da bu görüntülere ana haber bülteninde yer vererek yaşananları eleştirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı o görüntüleri paylaştı

En çok izlenen ana haber bülteni olan Fox Tv de bu görüntülerin yayınlanmasının ardından  Jandarma Genel Komutanlığı tarafından görüntülü bir sosyal medya mesajı paylaşıldı. Selçuk Mızraklı'nın tutuklanmaya sevk edilme görüntülerinin yer aldığı videoda Mızraklı'nın ellerinde kelepçe olmadığı görülüyor. Jandarma Genel Komutanlığı bu videoyu şu mesajla birlikte paylaşmıştı; "Bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya Jandarma tarafından arkadan kelepçe takıldığını iddia eden yayınlar gerçeği yansıtmamakta olup, şahıs kelepçe takılmadan sevk edilmiştir."

Fatih Portakal özür diledi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın paylaşımının ardından Fatih Portakal hatalı bir yorum yaptığını belirterek özür diledi. Sosyal medya hesabından durumla ilgili açıklama yapan Portakal, "O fotoğrafta kelepceli olduğu intibağı uyandırıyordu. Yorum hatali olmuş. Mizrakli, kelepçelenerek cezaevine gönderilmemiş. Özür dilerim. Bakanliğin hassasiyeti için de teşekkürler" ifadelerini kullandı. Fatih Portakal bu açıklamasını Jandarma Genel Komutanlığı'nın twitter hesabından paylaştığı  videolu açıklamayla birlikte paylaştı. Portakal'a birçok sosyal medya kullanıcısından tepki yağdı. Teyid edilmemiş bilgiyi paylaşan Portakal'a gazetecilik kuralı hatırlatması yapan kullanıcılar bu açıklamayı Fox Tv ana haber bülteninde de yapması gerektiğini belirttiler.   

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dr. Selçuk Mızraklı 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanması istemiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mızraklı Diyarbakır Belediye Başkanlığı'na yüzde 64 oranında oy alarak seçilmişti.

23-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar