Günlük Dizi Hicran Geliyor

Günlük Dizi Hicran Geliyor
Televizyonların artık vazgeçilmezlerinden olmaya başlayan hafta içi her gün yayınlanan günlük dizilere bir yenisi daha ekleniyor: Hicran.

Televizyon kanallarında yayınlanan diziler artık prime time ve of prime time dizileri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Daha önceleri televizyon kanallarında hafta içi her gün yayınlanan kuşak programları da yavaş yavaş yerlerini günlük dizilere bırakmaya başladılar. Hemen her ulusal kanalda bir günlük dizi hafta içi her gün ekrana gelirken kuşak programları da tek tek azalıyor. Öbür taraftan dünya televizyon sektörüne pek çok dizi ihraç etmeye başlayan ülkemiz bu alanda da kendini aşmaya başladı. Eskiden kendi ulusal kanallarımızda yayınlanan dizler bir süre sonra yurt dışına pazarlanırken şimdilerde sadece yurt dışı için proje üretilmeye başlandı. Geçtiğimiz yaz aylarında hazırlıklarına başlanılan ve yılın ilk aylarıyla birlikte de çekimlere başlayan ve Filmevi Yapım ve İnter yapım ortaklığında hazırlanan günlük dizi Hicran’da ülkemizde yayınlanmadan yurt dışlına ihraç edilen dizilerden biri.

Üç Ülkede Aynı Anda Yayınlanacak

Filmevi Yapım ve İnter Yapım ortaklığında hazırlanan ve senaryosu Gayb Senaryo ekibi tarafından kaleme alınan ve yönetmen koltuğunda Gürsel Ateş’in oturduğu Hicran adlı dizi geçtiğimiz yılın son günlerinde ve 2022’nin ilk aylarında çekime çıkmıştı. Şu ana kadar 100 bölüm çekilen dizinin 2. Yüz bölümü için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şu sıralar 2. Yüz bölümün senaryo yazımları devam ederken dizinin çok yakında sete çıkarak yeniden çekimlere başlaması bekleniyor. Kızına kavuşmak için zorlu engelleri aşan ve bu uğurda pek çok zorluğa katlanan bir annenin mücadelesini anlatan dizinin başrolünde Elçin Zehra irem, Berk Bakioğlu, Yağmur Çokgenç, Aydan Burhan, Melda Arat, yaşar Uzer ve Nisa Sofiya Aksongur gibi isimler yer alıyor.

Ülkemizde de Yayınlanacak

İlk yüz bölümü çekilen ve şu an yayına hazır olan günlük dizi Hicran’ın bölümleri çok yakında Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Porto Riko’da aynı anda yayınlanacak. Filmevi Yapım tarafından hazırlanan dizinin ülkeniz ulusal kanallarında da yayınlanması için görüşmelerin sürdüğü ve bu konuda mesafe katedildiği öğrenildi. Hicran’ın ikinci yüz bölümü için hazırlıkların sürdüğü ve en geç Temmuz ayı sonu ile Ağustos ayı başında dizinin çekimlere başlayacağı öğrenildi.

22-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler