Halka’nın Cengiz’i Hayatını Kaybetti!

Halka’nın Cengiz’i Hayatını Kaybetti!
Peş peşe usta oyuncular aramızdan ayrılıyor. Dün usta oyuncu Nurtekin Odabaşı hayatını kaybetmişti. Bu gün ise dizilerin usta ismi Turhan Kaya hayata veda etti. İşte detaylar!

Dün bir usta ismin hayatını kaybettiğinin haberini vermiştik derin üzüntülerle. Usta tiyatro sanatçısı Nurtekin Odabaşı 82 yaşında hayatını kaybetmiş ve bu açıklamayı oyuncular sendikası sosyal medya hesabından duyurmuştu. Bugün de ne yazık ki böyle bir haber aldık ve haberi yine oyuncular sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Dizilerin ve sinema filmlerinin başarılı ismi usta oyuncu Turhan Kaya’nın hayatını kaybettiği oyuncular sendikasının twitter hesabından duyuruldu. 69 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Turhan kaya seyircinin beğeniyle takip ettiği pek çok dizide rol almıştı. Usta oyuncu son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka Dizisinde Cengiz karakterini canlandırmıştı. İşte haberin detayları!

Turhan Kaya 69 Yaşında Hayata Veda Etti!

Bu gün 69yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Turhan Kaya dizilerin ve filmlerin aranılan isimlerinden biri olarak bilinmektedir. Usta oyuncu Kaya ilgiyle takip edilen ve reytingi yüksek dizilerin değişmez oyuncularından biri olarak hafızalarda yer almıştır. Son olarak internet yayın platformunda yayınlanan şahsiyet Dizisinde de rol alan Turhan Kaya 69 yaşındaydı. Usta oyuncunun vefatı sevenlerini şoka uğratırken oyuncunun vefat haberini oyuncular sendikası yaptığı paylaşımla takipçilerine duyurdu. Birçok başarılı yapımda rol alan usta oyuncu son olarak geçtiğimiz sezon TRT 1’de ekranlara gelen Halka adlı dizide Cengiz karakterini canlandırmıştı. Seyirciler başarılı oyuncuyu özellikle Kurşun yarası, Çemberimde Gül Oya, Bin Bir Gece, Kurtlar Vadisi Pusu, Doktorlar, Bıçak Sırtı ve halka adlı dizilerle tanıdı. Usta oyuncu bu yapımlarda herkesin beğenisini kazanan bir performans gösterdi ve akıllara kazındı.

Turhan Kaya Kimdir?

Usta oyuncu Turhan Kaya 30 Kasım 1951 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kaya Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde eğitimini tamamlamıştır. Bu güne kadar pek çok dizi ve sinema filminde rol alan oyuncu seyircinin beğeniyle takip ettiği pek çok dizide rol almıştır. Usta oyuncunun rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır. Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya, Bin Bir Gece, Doktorlar, Bıçak Sırtı, Kurtlar Vadisi Pusu, Şahsiyet, Halka.

Bizde canlitv.com ailesi olarak usta oyuncuya Allahtan Rahmet ve ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

31-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar