EDHO'nun set görüntüleri çok şaşırttı!

EDHO'nun set görüntüleri çok şaşırttı!
Sevilen dizi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz setinden bugün medyaya yansıyan görüntüler herkesi çok şaşırttı. EDHO'da alınan koronavirüs önlemleri, set ortamını tamamen değiştirdi.

Koronavirüs (Covid- 19) salgını sebebiyle birçok yapım set çalışmalarına ara vermişti. Setlerini durdurmayan dizilerden biri de Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oldu. Atv'de yayınlanan EDHO, yine Atv'de yayınlanan Erkan Petekkaya'nın başrol oynadığı Gel Dese Aşk dizisi gibi çekimlerine devam etti. Birçok oyuncu ve set işçisi duruma itiraz etse de bazı setler çalışmaya devam ediyor. Çekimlere devam eden dizi EDHO setinden bugün paylaşılan fotoğraflar dikkat çekti. Salgın sebebiyle korunma tedbirlerinin alındığı sette, set işçileri tulum, eldiven ve maskelerle çalıştı. Ve sette çalışanların sürekli ateşleri ölçüldü.

Çalışanlar evlerinden özel araçla alınıyor

EDHO setinden yansıyan sıradışı görüntülerle ilgili açıklama yapıldı. Atv'de yer alan habere göre sette çekimler kontrollü olarak devam ediyor. Onur Tan, Baran Özçaylan ve Zübeyir Şaşmaz'ın yönetmenliğinde 3 farklı ekip var ve her ekip 40 kişiden oluşuyor. Oyuncular ve set çalışanları dezenfekte ediliyor, ekip araçları da günde 3 kez dezenfekte ediliyor. Sette sıkı hijyen önlemlerinin alındığı belirtilerek, ulaştırma departmanına ait araçların her gün dezenfekte edildiği belirtiliyor. Sosyal mesafenin korunması amacıyla ekip çalışanları tek tek özel araçlarla evlerinden alınıyor ve toplu taşıma kullanmalarına müsade edilmiyor.

Sette ambulans ve sağlık ekibi görev yapıyor

Atv'nin 5 sezondur devam eden dizilerinden biri olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da koronavirüs tedbirleri bunlarla bitmiyor. Her sette ambulans ve sağlık ekipleri bulundurularak, çalışanlar ve oyuncular sık sık sağlık taramasından geçiriliyor. Setten verilen fotoğraflarda da sağlık ekiplerinin çalışanların ateşlerini ölçtüğü görülüyor. Ekip için özel hazırlanan koruyucu tulumlar, maske ve eldivenler kişiye özel olarak veriliyor ve sürekli sete giriş çıkışlarda değiştiriliyor.

65 yaş üstü oyuncuların sahneleri ertelendi

EDHO setinde alınan tedbirlerden biri de 65 yaş üstü oyuncuların sahnelerine ara verilmesi oldu. Bu sınırı aşan Sabina Toziya ve Turgay Tanülkü evlerinde gönderildi. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler için sokağa çıkma yasağı kararı verilmişti. EDHO'da bu sınırı aşan oyuncularının sahnelerini erteledi. Oktay Kaynarca'nın başrolde olduğu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz her salı Atv ekranlarında.

30-03-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar