Haluk Bilginer ve Yasemin Allen’den ‘The Turkish Detective’ Polisiye Dizisi Geliyor!

Haluk Bilginer ve Yasemin Allen’den ‘The Turkish Detective’ Polisiye Dizisi Geliyor!
Ünlü oyuncu Haluk Bilginer ve oyuncu Yasemin Allen’den harika bir dizi ile geliyor. ‘The Turkish Detective’ polisiye dizisi için hazırlıklara başlandı. İşte diziyle ilgili detaylar

Bomba gibi bir dizi çekilmeye hazırlanıyor. Haluk Bilginer ve Yasemin Allen’in birlikte oynayacağı dizi ‘The Turkish Detective’ polisiye türünde olacak. ‘The Turkish Detective’ dizisi resmen vizeyi aldı ve çekimlerine Nisan ayı itibariyle başlanıyor. ‘Baba’ isimli dizisi ile şu sıralar Show TV ekranlarında izleyici ile buluşurken, ‘Emir Saruhanlı’ karakterine hayat veren Haluk Bilginer ve dijital platformlarda adını çok duyduğumu ismi olan Yasemin Allen’li dizi gündeme bomba gibi düştü. Yasemin Allen, daha öncede çok iyi projelerde bulunmuştu. Şeref Meselesi, Muhteşem Yüzyıl, Olağan Şüpheliler ve Fi gibi… Başarılı yapımlarda performansıyla göz doldurdu. En son Gold Film’in çektiği beIN Connect’e yayınlanacak olan ‘Erkek Severse’ dizisinde oynadı. Başollerini Alperen Duymaz ve Büşra Develi’yle paylaştığı dizinin çekimleri tamamlandı. O dizinin ardından yine bir dijital platform olan Paramount Plus’la anlaşan Allen, yeni dizisi ‘The Turkish Detective’ ile ekranlara gelecek. Hazırlıklarına başlanılan ‘The Turkish Detective’ dizisi ile ilgili işte merak edilenler…

 

 ‘The Turkich Detective’ Dizisi

Proje, Jay Penske’nin kurduğu PMC’nin parçası, Nikki Finke tarafından kurulan bir online dergi olan ünlü haber sitesi Deadline’da ilk kez yayınlandı. ‘The Turkich Detective’ dizisi, ABD’de ki dijital platformlardan biri olan Paramount+’ın orijinal içeriklerinden biri. Miramax, Ay Yapım ve Paramount ortaklığı ile hayata geçiriliyor.

 

Ay yapım, Viacom CBS ile Miramax’ın ortaklığıyla çekilecek olan ‘The Turkish Detective (Türk Dedektifi)’n senaristi Ben Schiffer iken yönetmen koltuğunda ise, daha önce izlenme rekorları kıran ‘Ejderha Dövmeli Kız’dan ve ‘Mr. Robot’tan ismi bilinen Niels Arden Oplev oturuyor. Miramax’tan olan isimler Marc Helwig ve Bill Block Viacom İnternational Studios’tan (VIS) Claire Sowerby-Sheppard ve Ay Yapım’dan Kerem Çatay yönetici yapımcılığında yer alıyor.

 

‘The Turkich Detective’ Dizisi Oyuncu ve Karakterleri

CWA Silver Dagger ödüllü ‘The Turkich Detective’ serinin, başrollerinde şahsiyet dizisiyle Emmy ödülü kazanan Haluk Bilginer yer alırken, Haluk Bilginer’e, ana dillerinden biri İngizlizce olan Yasemin Kay Allen ve Ethan Kai’de eşlik ediyor.

‘Müfettiş Çetin İkmen’ karakterini ‘Haluk Bilginer’ canlandıracak. Ethan kai Çetin İkmen’in ortağı ‘Mehmet Süleyman’ karakterine hayat verecek. Suçları çözmekte yardımcı olacak ‘Dedektif Ayşe Farsakoğlu’ rolüyle ise Yasemin Kay Allen ekranlara gelecek.

 

 

‘The Turkich Detective’ Dizisi Konusu Ne?

‘The Turkish Detective’ dizisinde, başrol karakterleri Çetin İkmen ve ortağı aynı zamanda yardımcısı olan Mehmet Süleyman’ın suçlularla olan mücadelesi konu edinilecek.

Karakterlerin ilişkileri de dikkatleri çekecek. Çetin İkmen, İstanbul’un çok saygın, eski Osmanlı ailelerinden birinden geliyor. Mehmet Süleyman’ın en iyi çocukluk arkadaşı, tanıyor olduğu Ermeni Patolog Arto Sarkisyan. Çetin İkmen çok alkol ve sigara tüketiyor. Bu yüzden eşini üzüyor. Eşi Fatma da onun kocasının aksine dini bütün bir Müslümandır. Ancak buna rağmen sevgi dolu şekilde evlilikleri devam ediyor.

‘The Turkich Detective’ serisindeki her hikâye İstanbul’un zengin kültürüyle ve tarihi ile harmanlanarak günümüze uyarlanacak.

Hikaye kitapta iyi şekilde yazılmış, yazarı ayrımcılıktan kaçınarak yazmıştır. Okurlarını kitabıyla etkileyen İkmen serisinin televizyon ekranına geldiğinde daha da sürükleyici olacağı umuluyor.



Yönetmen Niels Arden Oplev


Nicole Clements

Paramount Plus Yöneticisi Nicole Clemens, dizinin konusuna dair şöyle bir açıklama da bulunmuştu. ‘’ The Turkish Detective, dünyanın en çarpıcı, kültürel açıdan zengin şehirlerinden birinin manzarasına karşı kurulmuş, evrensel olarak merak uyandıran bir suç gerilim dizisi olacak.’’ Ayrıca Clemens, ‘’Barbara Nadel’in romanları bu dizide hayat bulacak’’ diyerek sözlerine eklemişti.

Dizi, bir saatlik bölümlerden oluşacak.



‘The Turkich Detective’ Dizisi Nerede Çekiliyor?

The Turkich Detective dizisi, günümüz İstanbul’unda geçecek konusu sebebiyle, Nisan ayı (bu ay) itibariyle İstanbul’un semtlerinde çekilmeye başlanacak.

‘The Turkich Detective’ Dizisi Nerede, Ne Zaman Yayınlanacak?

‘The Turkich Detective’ dizisi, ünlü  yapım şirketi Paramount’ın kendi dijital platformu olan Paramount Plus’da yayınlanacak.

Aynı zamanda ilk serisi 8 bölüm sürecek olan ‘The Turkich Detective’ dizi 2023 yılında yayınlanacak.

Paramount Plus Olmayanlarda Nasıl İzlenecek?

Paramount Plus’ın olmadığı ülkelerde de izlenebilecek.

Şu anda az sayıda ülkede aktif olan Paramount plus platformunda yayınlanacak. Paramount+ olmayan ülkelerde ise dağıtımını Paramount Global Content Distribution yapacak. Eğer Paramount Plus 2023’e kadar Türkiye pazarına girmezse, dizinin ülkemizdeki bir dijital mecrada yayınlanması bekleniyor. (Shiftdelete).

Yani, The Turkish Detective dizisi, 2023’te global olarak yayınlanması bekleniyor.

‘The Turkich Detective’ Dizisi Uyarlama mı?

‘The Turkich Detective’, Barbara Nadel’in ‘The Çetin İkmen Crime Novels’  eserinden uyarlamadır. 1999’dan beri yazdığı 24 kitaplık polisiye ve detektiflik serisi Çetin İkmen polisiyesi konulu serisinin kahramanıdır.

‘Çetin İkmen’ Kimdir?

İngiliz polisiye yazar Barbara Nadel’in kitaplarından, polisiye ve dedektif türündeki eserinin kahramanı, Komiser Çetin İlkmen karakteridir.

Serinin ilk kitabı ‘Belshazzar’s Daughter/Belşazzar’ın Kızı’dır. Konusu, İstanbul’un eski Yahudi Mahallesi Balat’ta geçer. Orada yaşayan yahudi vahşi bir cinayete kurban gider. Bu cinayeti aydınlatmayı konu edinen eserin başkahramanı Müfettiş Çetin İkmen, 6. hissi yüzünden cadı olduğu düşünülen Arnavut bir annenin oğludur. Müfettiş Çetin İkmen evlidir. Eşi Fatma ve 8 çocuğu ile yaşamaktadır. Eserde bir de, Çetin İkmen’in yakın arkadaşı ortağı olan Mehmet Süleyman karakteri yer alıyor.

14-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar