Hangi oyuncu ağlayarak Sağlık Bakanından yardım istedi?

Hangi oyuncu ağlayarak Sağlık Bakanından yardım istedi?
Hangi oyuncu ağlayarak Sağlık Bakanından yardım istedi? Herkes bir anda gözyaşlarıyla gündeme gelen o ünlü oyuncuyu ve Sağlık Bakanından neden yardım istediğini merak ediyor?

Dünya üzerinde 22 milyon insanı derinden etkileyen ve bir milyona yakın hastayı ölüme götüren korona virüsle mücadele devam ediyor. Ancak hayat devam ediyor ve eski sorunlar hala çözüm bekliyor. İşte kimsenin görmediği bir konuya dikkat çekmek isteyen hangi oyuncu ağlayarak Sağlık Bakanından yardım istedi? Magazin dünyası bir anda gözyaşlarıyla gündeme gelen o ünlü oyuncuyu ve Sağlık Bakanından neden yardım istediğini merak ediyor. Şimdi detaylar

Hangi oyuncu ağlayarak Sağlık Bakanından yardım istedi?

Dünya korona virüsle mücadele ederken gündemden düşen bir konuya dikkat çekmek isteyen oyuncu Bergüzar Korel, gözyaşları içinde çektiği videoda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi. Başarılı oyuncu SMA hastaları çocuklar için 'yalvarıyorum' diyerek yardım çağrısında bulundu.

Aldığım nefesten utanıyorum!

Bergüzar Korel sadece dizi oyuncusu değil. Zaman zaman sosyal faaliyetlerle de adından bahsettiriyor. Şu an gündemde olan tek konu korona virüsten dolayı kimsenin dikkatini çekmeyen SMA hastalı bebekler için yardım çağrısında bulunan oyuncu Bergüzar Korel, gözyaşları içinde bir video çekerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım istedi.

Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda özetle şu cümlelerle yardım isteğinde bulundu: “Çok özür diliyorum. Böyle bir videoyu gerçekten koymak istemezdim ama ben artık gördüğüm şeylere çok üzülüyorum. Sizin desteğiniz istiyorum. Biraz önce Umut bebeğin sessizce içine ağladığı videosunu paylaştım. Gerçekten duygu sömürüsü yapmıyorum ama ben bir anne olarak bu çocukların bu haline dayanamıyorum. Lütfen sizden rica ediyorum. Bu çocukları sahiplenin. En azından Türkiye'de hakkı olan ilaçları almalarını sağlayın. Sağlık bakanı Fahrettin Koca'ya ve Sağlık Bakanlığı'na yalvarıyorum bu çocukların sesini duyun. Henüz Şubat ayında dünyaya gelmiş bu yavru hakkı olan ilacı alamadığı için şu an Adana sıcağında evde her yeri hortumlar bağlanmış bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Ben buna dayanamıyorum ve bazı aldığım nefesten utanıyorum" dedi.

Bir başka Bakan cevap verdi!

Herkes güzel oyuncunun Sağlık Bakanına gönderdiği videoya Sayın Bakan Fahrettin Koca’nın vereceği merak ediyor. ancak cevap ondan değil bir başka Bakandan, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan yanıt geldi. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, SMA hastalarının tedavisinde kullanılan SUT'a tabi ilaçlarının erişimi ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözüme kavuştuğunu açıkladı.

20-08-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar