Hayatını Kaybeden Usta Oyuncunun Vasiyeti Açıklandı

Hayatını Kaybeden Usta Oyuncunun Vasiyeti Açıklandı
Geçtiğimiz gün kanser sebebiyle hayatını kaybeden usta oyuncu Metin Çekmez toprağa verildi. Ünlü oyuncunun son vasiyeti yerine getirildi.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ünlü ve başarılı oyuncu Metin Çekmez yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Türkiye’de pek çok dizi, sinema ve tiyatro oyununda rol alan ve duayen oyunculardan biri olan ünlü isim Metin Çekmez geçtiğimiz gün Kuşadası’nda fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 76 yaşında hayata veda etmişti. Usta isim son olarak sevenlerinin karşısına 2014 yılında Kaderimin Yazıldığı Gün adlı diziyle çıkmış ve o tarihten itibaren de dinlenmeye çekilmişti. Kanser sebebiyle hayata veda eden ünlü ismin son zamanlarının acı içinde geçtiğini belirten Metin Çekmez’in kızı ise babasının vasiyetini açıkladı. Ünlü ismin kızı Aslı Çekmez babasının vasiyetinin “nerede ölürse oraya gömülmek” olduğunu ifade ederek babasının Kuşadası’nda toprağa verildiğini ifade etti.

Vasiyeti Yerine Getirildi

Geçtiğimiz günlerde kanser sebebiyle 76 yaşında hayata veda eden Türk Sineması ve tiyatrosunun başarı ve usta oyuncularından Metin Çekmez Kuşadası’nda toprağa verildi. Usta ismin vasiyeti gereği Kuşadası’nda toprağa verildiğini belirten kızı Aslı Çekmez yaptığı açıklamada “babamın birkaç yıldır boğazında tümör vardı. Kanser ile mücadele ediyordu. Son zamanlarımız zor geçti. Yemek yiyemediği için çok kilo verdi. Uzun süre tedavi olmayı istemedi. Ama Davutlar’a gelince ikna oldu. Bir süredir ışın tedavisi görüyordu. Bize nerede ölürsem beni orada toprağa verin demişti. Davutlar’ı çok seviyordu. Bizde isteğini yerine getirdik” ifadelerini kullandı. Usta oyuncu Metin Çekmez’in cenazesi Hikmet bayrak Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından ailesi, sevenleri ve bazı ünlü isimlerin katılımıyla toprağa verildi.

Ünlüler Metin Çekmez’i Anlattı

Ünlü oyuncu Metin Çekmez’in cenazesine katılan ünlü türkücü Mahmut Tuncer burada yaptığı açıklamada “Metin abiyi 1980 yılında Yeşilçam’a ilk adım attığım o yıllardan tanıyorum. Hep dertleşirdik. Yeşilçam’ın emekçilerinden biriydi. Rahmetli Kemal Sunal’ın filmlerinde çok boy göstermişti. Dizilerde çok önemli roller üstlenip iyi işler yaptı. Kanser onu aramızdan aldı. Ben de vefatını öğrenir öğrenmez kendisini son yolculuğuna uğurlamak için buraya geldim” ifadelerini kullandı. Başarılı oyuncu Murat Garipağaoğlu’da yaptığı açıklamada “çok üzücü bir gün yaşıyoruz. Metin Çekmez İstanbul Şehir Tiyatrolarının çok önemli bir sanatçısıydı. Sinema ve dizi camiasının çok değerli bir oyuncusuydu. O, gölgesinde huzur bulunan bir çınar gibiydi. Allah’tan ona rahmet diliyorum. Metin Çekmez’i hiç unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

28-08-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar