Hulusi Kentmen’in Evi Sanat Evi Oluyor!

Hulusi Kentmen’in Evi Sanat Evi Oluyor!
Türk Sinemasının usta ve oyuncularından Hulusi Kentmen’in bir dönem yaşadı ev restore edilerek halka açık sanat evi haline getiriliyor. İşte detaylar!

Türk Sineması’nın en babacan, en tatlı, en huysuz, en sempatik ve en tonton oyuncularından biri hiç şüphesiz ki rahmetli Hulusi Kentmen’dir. Pek çok filmde rol alan ve herkesin yakından tanıdığı ve sevdi oyuncu Hulusi Kentmen geçtiğimiz yıllarda vefat ettiğinde geride büyük bir kitleyi gözü yaşlı bırakmıştı. Filmlerdeki babacan ama tatlı sert halleriyle ve asla ödün vermez tavırlarıyla seyircinin kalbide taht kuran ve bugün bile filmleri seyredilirken tatlı bir tebessümün yüzlerde yerleştiği Hulusi Kentmen’in İzmit’te bir dönem yaşadığı ev restore edilerek sanat evine dönüştürülüyor. Bir dönem usta oyuncu Hulusi Kentmen’in yaşadığı ve Kocaeli’nin İzmit İlçesinde yer alan ve yıkılmaya yüz tutan harabe halindeki villa şu sıralar yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Son 15 senedir herhangi bir kimsenin yaşamadığı ve harabeye dönen ev İzmit Belediyesi tarafından satın alınan eski villa restore edilerek halka açık bir sanat evine dönüştürülecek. İşte haberin detayları!

Usta Oyuncunun Evi Sanat Evi Oluyor!

Türk sinemasının tatlı sert ve mutlaka babacan oyuncusu Hulusi Kentmen 1993 yılında vefat etmişti. Usta oyuncu pek çok filmde rol almış ve sevilen oyuncular arasına girmeyi başarmıştı. Özellikle kalender ve babacan tavırlarıyla herkes tarafından çok sevilen Kentmen’in bir dönem İzmit’te yaşadığı ve son 15 yıldır kullanılmayan ve artık yıkılmaya yüz tutmuş bir harabeye dönen villası restore edilerek sanat evine dönüştürülüyor. İzmit Belediyesi tarafından satın alınan ve aslına uygun bir şekilde restore edilecek olan evde restore çalışmaları 1.5 yıllık bir çalışmanın ardından tamamlanacak. İki katlı ve ahşaptan yapılma ev restore edildikten sonra sanat evine dönüştürülerek halka açık hale getirilecek ve usta oyuncunun adı verilerek sanat evine dönüştürülecek.

Törene Torunu da Katıldı!

İzmit Belediyesi tarafından satın alınan ve aslına uygun bir şekilde restore edilerek sanat evine dönüştürülecek iki katlı ahşap ev için yapılan törene Belediye Başkanı Fatma Kaplan ve usta oyuncunun torunu Melek Kentmen’de katıldı. Melek Kentmen törende yaptığı konuşmada “dedem olarak konuşmak istemiyorum. O hepimizin evlerine konuk olan, herkesin dedesi, herkesin babası, herkesin polis amcasıydı. Güzel insandı. Dolayısıyla Fatma Hanım2a kendim ve ailem adına minnet duygularımı sunmak istiyorum Gerçekten çok güzel bir şeye vesile oldu, duygulandırdı. İnşallah bittiği zaman da burada bu şekilde konuşuyor oluruz” ifadelerini kullandı.

28-10-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar