Kara Sevda dizisi uluslararası arenada!

Kara Sevda dizisi uluslararası arenada!
Kara Sevda dizisi Türkiye için bir ilke imza attı. Dizi 45. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kalarak bu ödüle aday gösterilen ilk Türk yapımı oldu. Emmy Ödülleri, 20 Kasım'da New York'ta gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

Ay Yapım tarafından hazırlanan Kara Sevda, 45. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kalarak bu ödüle aday gösterilen ilk Türk yapımı dizi oldu. 18 farklı ülkeden dizinin katıldığı ve toplamda 11 kategoride ödülün verildiği Uluslararası Emmy Ödülleri, 20 Kasım’da New York’ta gerçekleşecek törenle sahiplerine verilecek. Kara Sevda dizisi Almanya, Japonya, Brezilya gibi dünyanın farklı ülkelerinin dizilerinin de değerlendirileceği Telenovela (Pembe Dizi) kategorisinde aday gösterildi.

Dizinin yönetmenliğini Hilal Saral, senaristliğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstleniyordu. Star TV’de iki sezon yayınlanan dizi geçtiğimiz haziran ayında ekranlara veda etmişti. Türkiye’de iki sezon devam eden dizi yurtdışında da ilgiyle izlenmişti. Kara Sevda dizisi 11. Uluslararası Seul Drama Ödülleri'nde de Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Başrollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun paylaştığı Kara Sevda, halen Yunanistan, Ortadoğu ülkeleri, Uruguay, Şili, Arjantin, Peru gibi pek çok ülkede izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

28-09-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar