Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısında

Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısında
Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'a vergi kaçırma ve sahte fatura kullanma suçlarından 6 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı. Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısında.

Televizyon dünyasının ünlü oyuncularından biri olan Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısındaydı. 6 ile 10 yıl  hapis istemiyle yargılanan Tatlıtuğ'a, 'Vergi Kanununa Muhalafat'ten dava açılmıştı. Ünlü oyuncu Tatlıtuğ,  2012 ve 2013 yılları arasında sahte fatura kullanmakla suçlanıyordu. DHA'nın haberine göre vergi müfettişlerinin 2017'de ‘bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında yaptıkları denetimlerde Kıvanç Tatlıtuğ'un adına 2012-2013 yılları arasında satış dışı sahte faturalar düzenlendiği tespit edildi. 'Vergi Usul Kanununa Muhalefet'ten yargılanan Tatlıtuğ, Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı. Tatlıtuğ avukatı Yalçın Kavak'la birlikte katıldığı duruşmada işlediği iddia edilen suçu kabul etmeyerek, beraatını istedi. Mahkeme eksik belgelerin tamamlanması gerekçesiyle ertelendi.

Hem devletimiz hem de ben mağdur edildim

Sevilen oyuncu Tatlıtuğ mali müşavirinin sahte fatura düzenlediğini ve bu durumdan haberi olmadığını söyleyerek mali müşaviri Erdal D.'nin hem kendisini hem de devleti mağdur ettiğini belirtti. Mahkemede savunma yapan Kıvanç Tatlıtuğ, "Burada bulunmama sebep olan şahıs olan Erdal D. bir dönem mali müşavirliğimi yapan kişidir. Hizmeti karşılığında bana her ay kesmiş olduğu faturaların çok daha üzerinde ödedim. Sunduğumuz banka kayıtları incelendiğinde kendisine çok daha fazla ödeme yaptığım görülecektir. Hakkımda vergi müfettişlerince 2017 yılında denetleme yapıldı. Bu şahsın bir takım usulsüz işlemler yaptığını öğrendim, kendisi hakkında şikayette bulundum. Sanat camiasında ünlü birçok arkadaşım bu duruma maruz kalmıştır. Hem devletimiz olarak hem de şahsen ben mağdur edildim. Bana denetlemeye gelinene kadar şahsın Türkiye'de olduğunu duymuştum. Ben ve defterlerini tuttuğu başka sanatçı arkadaşlarımın da mağduriyetlerine yol açmıştır. Şu anda kaçak olduğunu ve nerede olduğunun bilinmediğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Tatlıtuğ'un aylık ortalama geliri 30 bin TL

Kıvanç Tatlıtuğ, mahkemede aylık ortalama gelirini de açıkladı. Tatlıtuğ aylık ortalama gelirinin 30 bin TL olduğunu söyledi. Mahkeme ara kararını açıklayarak, "Erdal D. hakkında hakkında herhangi bir vergi suçu işlediğine dair soruşturma yapılıp yapılmadığının, dava açılıp açılmadığını ilgili kurumlara sorulmasına, açılan dosya varsa istenilmesine" ve duruşmanın eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Tatlıtuğ'un avukatı Yalçın Kavak ise müvekkilinin çekimleri olduğunu belirterek duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Mahkeme, avukatın ilgili talebini kabul etti.

19-09-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar