Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Oyuncu Osman Wöber Hayatını Kaybetti

Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Oyuncu Osman Wöber Hayatını Kaybetti
Bugüne kadar pek çok dizi ve filmde rol alan tiyatronun önde gelen isimlerinden Kurtlar Vadisi’nin Tuncay Kantarcı’sı Osman Wöber kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz senarist Gamze Özer’in acısı henüz dinmemişken tiyatro, dizi ve film sektörü büyük bir acıyla daha sarsıldı. Özellikle tiyatro oyunlarıyla ve tiyatroya verdiği emek ve desteklerle bilinen ve aynı zamanda pek çok dizi ve filmde rol alan ve halkın çok sevdiği usta oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Deve Tuncay karakteriyle tanınan ve Kurtlar Vadisi’nin derin adamlarından biri olan Tuncay Kantarcı’yı canlandıran Osman Wöber kalp krizi geçirerek 62 yaşında hayata veda etti. Pek çok dizi ve filmde rol alan usta oyuncunun hayatını kaybetmesi pek çok yakın arkadaşını derinden üzerken usta ismin vefatını oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Osman Wöber Kalp Krizine Yenildi

Türk Tiyatrosunda çok değişik görevlerde bulunan ve aynı zamanda dizi ve filmlerde oyunculuk yapan ve adını özellikle Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Deve Tuncay karakteriyle duyuran oyuncu Osman Wöber kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Usta ismin vefatını Zafer Algöz sosyal medya hesabından duyurdu. Algöz paylaşımında “sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. Usta oyuncunun Kurtlar Vadisi’ndeki rol arkadaşı Abidin Yerebakan ise “Başımız sağ olsun. Çok üzgünüm” ifadelerini kullanırken Osman Wöber’in aynı zamanda komşusu olan oyuncu Nedim saban ise bir anısını paylaştı. Saban “meslektaşım Osman Wöber’i kaybetmişiz. Ne kadar erken ne kadar acı bir haberle uyandım sabaha. Osman komşumdu aynı zamanda. Sabah erken saatte köpeklerimizi parka götürme yarışımız vardı. Hatta eski köpeğim Pinyon’un ısırdığı tiyatrocu dostlarım arasındadır. Osman’ın sokakta da baktığı bir köpek vardı ve her sabah 06.45’te Osman’ın kapısında beklerdi. Yemeğini yer gezer, Osman’ın köpekleriyle parkta oynar ve ertesi sabaha kadar Maçka’dan Rumeli caddesine kadar sessiz sessiz giderdi” ifadelerini kullandı.

Osman Wöber Kimdir?

Usta oyuncu ve tiyatrocu Osman Wöber 27 Şubat 1960 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Baba tarafından Avusturyalı olan Osman Wöber Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Devlet Tiyatrolarında göreve başlayan Osman Wöber bugüne kadar pek çok dizi ve filmde de rol almıştır. Osman Wöber’in rol aldığı yapımlar arasında

·         Ağlama Anne

·         İsimsizler

·         Aile İşi

·         Osmanlı Tokadı

·         Hayat Devam Ediyor

·         Organize İşler

·         Kurtlar Vadisi Pusu

·         Cumhuriyet

·         İnce İnce Yasemince

·         Ateşten Günler

·         Dokuzuncu Hariciye Koğuşu bulunmaktadır.

26-06-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar