La Casa de Papel dizisindeki Türk karakter tepki topladı

La Casa de Papel dizisindeki Türk karakter tepki topladı
La Casa de Papel dizisinin 4. sezonunda Türk bir karakter izleyicileri karşıladı. Bu karakterin Türkleri kötü göstermesi tepki çekti.

Netflix'in popüler İspanyol dizisi La Casa de Papel 4. sezon bölümleri 3 Nisan günü yayınlandı. Ülkemizde büyük bir ilgi gören dizinin yeni bölümlerinde heyecan kaldığı yerden devam etti. 4. sezonda La Casa de Papel dizisine Türk bir karakter dahil oldu. Bu karakter Türk izleyicilerin diziye tepki göstermesine neden oldu. Peki ama neden?

La Casa de Papel'de Osman karakteri tepki çekti

La Casa de Papel dizisinin 4. sezonunu izleyen Türk izleyiciler büyük bir sürprizle karşılaştı. Yeni sezonda diziye Türk bir karakterin dahil olduğunu gördüler. Hatırlayacağınız üzere bir ara La Casa de Papel dizisindeki ekibe İstanbul kod adıyla Türk bir karakterin dahil olması Türkler tarafından yoğun bir şekilde istenmişti. En sonunda La Casa de Papel dizisine Türk bir karakter katıldı. Ancak izleyicilerin istediğinden çok farklı şekilde. Diziye dahil olan Türk karakterin adı Osman. Kaba biri olarak karşımıza çıkan karakteri işkenceci olarak görüyoruz. Osman karakteri, Rio ile karşı karşıya kalıyor. Rio'ya 14 gün boyunca işkence eden Osman, bir de ona kendi mezarını kazdırıyor. Yaşanan bu durumdan sonra diziye sosyal medyadaki Türk kullanıcılardan tepkiler geldi. Pek çok sosyal medya kullanıcısı dizide Türk bir karakterin bu şekilde gösterilmesine itiraz ediyor. Hatta öyle ki bazı sosyal medya kullanıcıları Netflix'in bunu, Türkleri kötü göstermek için diziye eklediğini bile söyledi. Duruma tepki gösteren La Casa de Papel izleyicileri dizinin yeni sezonunda Türkiye'ye ayıp edildiğini dile getirdi.

La Casa de Papel'in Helsinki'sinden İstanbul açıklaması

Netflix orijinal drama dizisi La Casa de Papel dizisinin yeni sezonunda bunlar yaşanırken dün, dizide Helsinki karakterini canlandıran Sırp Darko Peric, FC Barcelona'nın sosyal medyada canlı olarak yayınlanan bir canlı yayınına konuk oldu. Programı sunan kişi Darko Peric'e karakterinin adı Helsinki olmasaydı hangi şehir olmasını istediğini sordu. Darko Peric ise hiç düşünmeden İstanbul yanıtını verdi. Peric'in bu yanıtı Twitter'da gündem oldu. Öyle ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ilgili videoyu "Helsinki haklı" notuyla Twitter'da paylaştı.

09-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar