Nihat Hatipoğlu canlı yayında sinirlendi

Nihat Hatipoğlu canlı yayında sinirlendi
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ekranında seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Nihat Hatipoğlu son programda gelen soruya sinirlendi ve bakın nasıl tepki verdi?

Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu'nun sunduğu iftar ve sahur programları Ramazan ayı ekran klasiği haline geldi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan'da da seyirciyle buluşuyor. Atv'de yayınlanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile iftar ve sahur programları canlı olarak ekrana geliyor. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu programlarda seyircilerden ve ekran başındakilerden gelen soruları da cevaplıyor. Hatipoğlu, bu kez gelen bir soruya sinirlendi ve üst perdeden tepki gösterdi. Nihat Hatipoğlu'nu sinirlendiren soru, Hz. Hamza'yı öldüren Vahşi'ye yönelik hitapla ilgiliydi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu neden sinirlendi?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ekranda gülen yüzü ve sakin sunumuyla tanınıyor. Ünlü isim bu kez gelen soruya sinirlendi. Bu durum seyircilerin de dikkatini çekerken Hatipoğlu, soruya cevap verdi. Nihat Hatipoğlu kendisine gelen bir soruyu okudu ve gelen soruya tepki gösterdi. Hatipoğlu'na gelen soruda, "Hz. Hamza'yı öldüren Vahşi'ye Hazreti dememelisiniz. Onun için nasıl o ifadeyi kullanırsın?" ifadeleri yer aldı. Nihat Hatipoğlu'nun tepki vermesine neden olan bu ifadeler oldu.

Nihat Hatipoğlu: Senin ne haddine!

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu gelen soru üzerine şu açıklamayı yaptı; "Ne demek, tabi ki diyeceğiz. Sen kimsin yaa.. Edep, edep, edep… İki kelime okumuşsun, okuduğunu da yanlış okumuşsun, tersten okumuşsun. Hz. Vahşi'ye senin ne haddine… Resulullah'ın sahabesi, hakkında ayet iniyor Kuran-ı Kerim'de… Sen kimsin, sen kimsin? Önce bir edebi takınacaksın Peygamber'in sahabesine karşı. Resullah'ın yüreğinde Hamza'nın ateşi vardı, "seni gördükçe amcamı hatırlarım kalbim sana kırılır" diyor Peygamber. Düşmanlığından ve kininden değil. Peygamber'in kalbi de birine kırıldı mı Allah onu helak eder. Resulullah onu korumak için bunu salık veriyor. Vahşi Hz. Hamza'yı şehit ediyor ama sonra İslam'ın en büyük düşmanı olan Müseylimetü'l Kezzâb'ı öldürüyor. Aynı Vahşi aynı mızrakla. Ve diyor ki bugün Peygamberimiz sağ olsaydı beni kabul eder miydi? Sahabe olmuş, senin ne haddine konuşacan ya… Maalesef bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Edep önemli… Hiçbir sahabe hakkında konuşamazsın."

09-04-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar