Nusret kazancının yarısını bağışladı

Nusret kazancının yarısını bağışladı
Ünlü isim Nusret Gökçe yeni açtığı kahve dükkanının altı aylık kazancının yarısı olan 1 milyon 20 bin lirayı kimsesiz çocuklar için bağışladı.

Magazin dünyasında sık sık boy gösteren ve yaptığı sıra dışı hareketlerle gündemden düşmeyen restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe son olarak et restoranlarının ardından kahve sektörüne girmeye karar vermiş ve başlattığı cappuccino akımını bir girişime dönüştürerek kahveyle ilgili mekanlar açmaya başlamıştı. Ünlü isim bu girişimin ardından 6 ay önce açtığı ilk kahve dükkanının ilk altı aylık gelirinin yarısını Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağışlama kararı aldı. Altı ay önce açtığı kahve dükkanının gelirinin yarısı olan 1 Milyon 20 Bin Lirayı kimsesiz çocuklar yararına bağışlama kararı alan Nusret Gökçe’nin bu hareketi magazin basını, internet haber siteleri ve sosyal medyada geniş yer aldı. Ünlü isim bağışladığı parayı aile ve sosyal hizmetler bakanı Derya Yanık’ın da hazır bulunduğu törende teslim etti.

1 Miyon TL Bağışladı

Et restoranları sahibi Nusret yeni iş alanı kahve dükkanlarından elde ettiği altı aylık gelirin yarısı olan parayı kimsesiz çocuklar yararına bağışladı. Nusret törende yaptığı açıklamada “Kapicciiinoo’muzun ilk altı aylık hasılatının yarısını geleceğimiz çocuklarımız için değerli bakanımızın katılımıyla teslim ettim. Bu bir başlangıçtı. Yeni bir farkındalık yaratıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destekleriyle büyüyen 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz için restoranlarımızda, otellerimizde hatta yurt dışı şubelerimizle birlikte mesleki eğitim verip onlara iş imkanı sağlayacağız. Siz bizim geleceğimizsiniz, sizin için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

Birlikte Çalışmayı Sürdüreceğiz

Nusret Gökçe’nin yeni dükkanından elde ettiği altı aylık gerin yarısını kimsesiz çocuklar yararına bağışlaması için düzenlenen törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık’ta yaptığı açıklamada Nusret Gökçek’e teşekkür etti ve “Sn. Nusret Gökçe’ye devlet korumasında yetişen çocuklarımız adına sağladığı destek için teşekkür ediyorum. Devlet korumasında yetişen çocuklarımızın istihdamı ve eğitimi noktasında birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Daha sonra düzenlenen törenle 1 Milyon 20 Bin TL’yi temsil eden çek Bakan Derya Yanık’a teslime dildi. Haber, magazin basını, sosyal medya ve internet haber sitelerinde geniş şekilde yer aldı.

28-01-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar