Nusret Gökçe Eski Çalışanlarına 2 Milyon TL Tazminat Ödeyecek

Nusret Gökçe Eski Çalışanlarına 2 Milyon TL Tazminat Ödeyecek
Sık sık magazin basınında ve sosyal medyada yer alan ünlü işletmeci Nusret Gökçe eski çalışanların açtığı tazminat davasını kaybetti.

Son dönemlerin en ünlü isimlerinden olan ve hızlı yükselmesiyle magazin basını ve sosyal medyada sık sık haber konusu olan ünlü işletmeci Nusret’e İngiltere’nin Londra’da açtığı restorandaki yüksek fiyatlar konusunda gelen şikayet ve yapılan haberlerin ardından bir kötü haberde New York’tan geldi.  Ünlü işletmeci Nusret Londra’da yeni bir restoran açmış ve buradaki fiyatların yüksek olduğu gerekçesiyle sık sık haber konusu oluyordu. Ancak asıl tazminat davasını açan ünlü işletmecinin eski çalışanları olmuştu. İngiltere’de yayınlanan The Sun gazetesinin haberine göre ünlü işletmeci Nusret Gökçe’nin New York’ta restoranında çalışan eski garsonları Nusret’i mahkemeye verdi. Restoranda çalışan eski garsonlar Nusret’in, kendilerine müşteriler tarafından verilen bahşişlere el koyduğunu iddia ederek tazminat talebinde bulunmuşlardı. Görülen dava sonunda karara bağlandı ve ünlü işletmeci Nusret Gökçe tazminat ödemeye mahkum oldu.

2 Milyon TL Tazminat Ödeyecek

Ünlü işletmeci Nusret’e New Yokt’ta eski çalışanlarının açtığı tazminat davasından kötü haber geldi. New Yok’taki restoranında çalışan garsonların bahşişlerine el koyduğu gerekçesiyle açtığı davada Nusret Gökçe mahkeme tarafından suçlu bulundu ve tazminat ödemeye mahkum edildi. Restoranda çalışan garsonlar S.Küçür, O. Usluca, Y. Delimehmet, B. Yunkuş mahkemeye verdikleri dilekçede “bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı” iddiasında bulunmuşlardı. Açılan dava sonunda Nusret tazminat ödemeye mahkum edildi. New York’ta görülen tazminat davası sonunda Nusret Gökçe eski çalışanlarına toplamda 230 Bin Dolar (2 Milyon 136 Bin TL) tazminat ödemeye mahkum etti.

Kul Hakkı Yemem

Ünlü işletmeci Nusret daha önce bu konuyla ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yapmış ve kul hakkı en büyük hassasiyetim diyerek kendini savunmuştu. Ünlü işletmeci Nusret açıklamasında “ arkadaşlarımın emeğinin karşılığına zerre kadar dokunma ihtimalim aklımın ucundan geçmez. Kul hakkı en büyük hassasiyetim, hayattaki tek korkum ve kırmızı çizgimdir. Bu şirket değerli çalışanlarıyla buralara gelmiştir. Benim terazimde yanlış olmaz. En büyük korkum yanlış anlaşılmaktır” ifadelerini kullanmıştı. Ünlü işletmecinin İstanbul, New York, Londra, Miami, Doha, Dubai ve Mykonos’ta restoranları bulunuyor.

19-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar