Olay Medya kapanıyor!

Olay Medya kapanıyor!
Eski Bakan Cavit Çağlar'ın kurucusu ve sahibi olduğu Olay Medya 30 Eylül'de kapanıyor. Olay Medya'nın kapanma gerekçesi ise ekonomik kriz.

Türkiye'nin en büyük yerel medyası ünvanını taşıyan ve 25 Ekim 1987'de kurulan Olay Medya ay sonu itibarıyla kapanıyor. Nergis Holding bünyesinde bulunan Olay Medya Grup içerisinde Olay Gazetesi, Olay TV, Olay FM, Olay Trend isimlerindeki medya kurumları yer alıyordu. Bursa'da Olay Medya Center tesislerinde bulunan medya kuruluşları 30 Eylül itibariyle yayınlarına son verecek.

'Maaş ödeyemeyen patron olmaktansa kapatırım'

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın kurduğu ve yönettiği Olay Medya da diğer medya kuruluşları gibi ekonomik zorluklar yaşıyordu. Kağıt fiyatlarındaki artış özellikle yazılı medyayı ekonomik yönden oldukça zor bir duruma düşürmüştü. Özellikle yerel medya çalışanları için ekonomik kriz ve spesifik olarak kağıt fiyatlarındaki artış, çalıştıkları kurumların kapanması anlamına geliyordu. Bursalı iş insanı ve Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın da yapılan toplantıda, "Maaş ödeyemeyen patron olmaktansa kapatırım" sözlerini sarfettiği öğrenildi.

'Dayanma gücümüz kalmadı'

Eski Bakan Çağlar, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, Yayın Kurulu Başkanları Engin Özpınar ve İsmail Öztat İstanbul'da düzenledikleri toplantıda biraraya geldi. Medanın yaşadığı ekonomik sorunların ele alındığı toplantıda Cavit Çağlar Olay Medya'yı kapatma kararını dile getirdi. Çağlar'ın toplantıda, "Uydu fiyatları ve çalışanların maliyetleriyle birlikte aylık bir televizyona yaklaşık 300 Bin TL yük getiriyor. Bu da yerel bir televizyonun yaşaması için gerekli reklam ve sivil toplum örgütlerinden destekte göremiyoruz. Yerel gazetemiz Olay, 25 yıldan bu yana Bursa ve Türkiye'nin en iyi şehir gazetesi olarak, hizmet veriyor. Bildiğim kadarıyla Basın İlan Kurumu, reklam gelirleri de çok düştü. Üstelik vergi ve SSK borcu olanların gelirlerini de Basın İlan Kurumu, ilgili kurumlara ödüyor. Elimize birşey geçmiyor. 25 yıldan bu yana Bursa'ya hizmet etmeye çalıştık. Üstelik kağıt fiyatlarının artması da bizi zor durumda bıraktı. Dijitale yöneliyoruz. Dayanma gücümüzde kalmadı. 30 Eylül 2019 itibariyle Bursa Olay Medya'nın televizyon, gazete ve diğer birimlerini kapatıyoruz" ifadelerini kullandığı iddia edildi.

'Türkiye'nin En Büyük Şehir Gazetesi' sloganıyla yayın yapan Olay Gazetesi 1987'de kurulmuştu. Yaklaşık 32 yıl yayıncılık faaliyetlerine devam eden ve büyüyerek Olay Medya Gruba dönüşen kuruluş ekonomik krize daha fazla dayanamadı.

2004'te TMSF el koymuştu

Milli Gazete'de yer alan habere göre Cavit Çağlar, Interbank'tan kaynaklanan 1.6 milyar dolarlık borç için 2004 yılında yapılan protokol çeşitli nedenlerle iptal edilmiş ve şirketlere el konulmuştu. Bir süre sonra TMSF ile protokol görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştı. Fon Kurulu'nun onayına sunulan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Olay Medya'nın da tekrar Cavit Çağlar'a iadesine karar verilmişti. Cavit Çağlar, 7 Ekim 2008 tarihinde yaptığı açıklamada, Olay Medya'nın satışının her zaman kalbini burktuğunu, bu müesseseyi kendi çocuğu gibi 20 yıl önce kurarak geliştirdiğini anlatmıştı.

20-09-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar