Şahmaran Dizisi Ormanda Çekim Sırasında Ateş Yaktı, Bölge Halkı Ayağa Kalktı

Şahmaran Dizisi Ormanda Çekim Sırasında Ateş Yaktı, Bölge Halkı Ayağa Kalktı
Netflix’te ilk sezonu yayınlanan ve ikinci sezon çekimleri başlayan Şahmaran dizisinin ormanlık alanda ateş yakması bölge halkını ayağa kaldırdı.

Tims Tarafından hazırlanan ve Netflix’te yayınlanan Şahmaran dizisi son bir iki gündür sosyal medya ve magazin basınının gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde ikinci sezon için çekimlere başlayan ve bunun için Muğla’ya giden ekip set kurup çekimlere başladığı ormanlık alanda ateş yaktığı iddiasıyla yoğun olarak eleştirildi. Bölge halkının büyük bir tepki gösterdiği ve telefonlara sarılarak jandarmaya ve orman işletmesine ihbarlarda bulunduğu ekibin çekim için izin aldığı iddia edildi. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında büyük yangınlarla mücadele eden bölge bu yaz aylarında da orman yangınlarına maruz kalmış ve bunun üzerine İçişleri bakanlığı tarafından bazı ormanlık alanlara girilmesi yasaklanmıştı. Tims tarafından hazırlanan dizinin çekimleri için izin alındığı iddialarına ise bölge halkı aldıkları izin çekim yaptıkları yerleri kapsamıyor diyerek itirazda bulundu.

Şahmaran Kızdırdı

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı Netflix’te ikinci sezonuyla ekranlara gelecek Şahmaran dizisinin Muğla çekimlerinde olaylar çıktı. Dizinin çekim için Muğla’nın Sığla Ormanlarında set kurulması ve üstelik yoğun ormanlık alanda ateş yakılması üzerine bölge halkı bu durumu jandarmaya ve orman işletmesine şikayet etti. Ateş yakılmasından rahatsız olan bölge halkı ormanlık alanda ateş yakılmasının büyük yangınlara sebep verebileceğini belirtti. Özel Statülü Alanı ilan edilen bölgede ateş yakan ekibin bölge halkının itirazları üzerine yangın çıkması ihtimaline karşı arasöz getirdiklerini söylemesi ise bölge halkını ayrıca öfkelendirdi.

El Değmeyecek Alan İlan Edildi

Şahmaran dizisinin ormanlık alanda ateş yakması üzerine gelişen olayları değerlendiren Marmaris Kent Konseyi Üyesi Müjde Coşkun yaptığı açıklamada “Tims Firması Şahmaran çekimlerini Karacasöğüt’te Sığla Ormanı’nın ortasında yapıyor. Ormanlık alan Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla el bile değmeyecek bölge ilan edildi. Utanmadan yangın çıkarsa arasöz getirdiklerini ifade ediyorlar. Orman müdürü ve valilikten aldıkları izinler Sığla Ormanları gibi özel statülü alanları kapsamıyor. Kablolar, insanlar sigaralarını ortalığa atıyor, kablolar kamyonlar, jeneratörler, sis bombaları, verilen tahribat korkunç… Arabalar otopark olmuş. Ağaç, filizlerin üzerinde. Ormanımız ve içinde yaşayan canlılar acil koruma altına alınmalı” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar karşısında yapım şirketinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

20-08-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar