Şampiyon Dizisinin Ekibi İsyan Etti! Ödemeler Yapılmıyor!

Şampiyon Dizisinin Ekibi İsyan Etti! Ödemeler Yapılmıyor!
Dizi sektörü iddialara göre bir ücret ödememe durumuyla karşı karşıya. Şampiyon dizisi ekibinin ücretlerini alamadığı ve yapım şirketi ile karşı karşıya geldikleri iddia ediliyor.

İnsanlar kendi ve ailelerinin geçimini sağlamak ve daha iyi bir hayat yaşamak için çalışırlar. Dizi ve film sektöründe çalışanlar da aynı sebeple emek verirler işlerine. Özellikle ülkemizde dizi ve film sektöründe çalışanlar günlerce gece gündüz demeden, yaz kış, yağmur çamur demeden zor şartlar altında çalışırlar. Her ne kadar bizler bu yapımları evimizde rahat bir şekilde seyretsek de ve bu yapımlar göz açıp kapayana kadar bitse de aslında ortalama 90 dakika olan bir yapım için en az beş gün gece gündüz demeden ortalama 50 kişi emek harcar. Bu kişilerin ayrıca onları bekleyen aileleri de vardır ve bu çalışanların alacakları ücretlerle geçinmektedirler. Bunun içindir ki çalışanlar en zor artlarda ve en az ücrete çalışanlardır. Bu kişiler eğer çalıştıkları işin karşılığını alamazlarsa işte o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Aynen bugünlerde Şampiyon Dizisi çalışanlarının yaşadığı gibi. İşte detaylar!

Şampiyon Çalışanları Ücretlerini Alamıyor!

Koronavirüs sebebiyle çekimlerine ara verilen dizilerden biri olan ve TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşan ve BSK Yapımı Şampiyon dizisi bu sezon başlayan dizilerden biri. Şampiyon büyük umutlarla ekrana gelmesine karşın reytinglerde umduğunu bulamadı ve sezon sonunda final yapmasına karar verildi. Koronovirüs sebebiyle çekimlerine ara verilince de dizinin bir bölüm daha çekilmesine ve final yapması kararlaştırıldı. Ancak iddialara göre dizi ekibi ile yapım şirketi arasında bugünlerde bir gerginlik yaşanıyor. İddialara göre Şampiyon dizisinin yapım şirketi BSK Yapım Şampiyon dizisi ekibinin ücretini ödemediği için çalışanlar bu duruma karşı isyan etmiş durumda. İddialara göre dizinin çalışanları ödenmeyen ücretlerini istiyorlar.

Şampiyon Final Yapıyor!

Sezon sonunda final yapacak olan ve başrolünde Tolgahan Sayışman’ın rol aldığı Şampiyon dizisi koronavirüs sebebiyle ara verdiği çekimler için ve final bölümünün çekimi için bayram sonrası sete çıkmayı planlıyor. Ancak final bölümü çekilecek dizide çalışanlarla yapım şirketi arasında iddialara göre ücret ödememe sebebiyle gerginlik yaşanıyor. TRT 1’de ekrana gelen dizinin yayıncı kanal TRT tarafından ücretinin ödendiği ancak yapım şirketinin çalışanlara ücretini ödemediği iddiaları bir anda gündemdeki yerini aldı. TRT’nin dizinin ücretini yapım şirketine ödemsine karşın yapım şirketinin çalışanlara ücretlerini ödememesi ekiple yapım şirketini karşı karşıya getirdi. Ayrıca Sinema ve Tv Sendikası da konuyla ilgili bir kınama yazısı yayınladı.

22-05-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar