Sanat dünyasının kalbi Gazze için attı

Sanat dünyasının kalbi Gazze için attı
Geceye katılanlar arasında Yavuz Bingöl, Emel Mathlouthi, Alim Qasımov, Azerin, Antakya Medeniyetler Korosu, Fahir Atakoğlu, Orhan Hakalmaz, Elif Buse Doğan dikkat çekti.

Yaklaşık üç aydır Gazze’deki katliamda hayatını kaybedenler içn Sanat Hayattır Deneği bir gece düzenledi.TRT Müzik’te canlı olarak yayınlanan programa Okan Bayülgen’in konuşması damga vurdu.Geceye siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimler katılım sağladı.

Sanat dünyasının kalbi Gazze için attı

Sanat Hayattır Derneği tarafından tertip edilen ve Gazze için ateşkes ve barış çağrısı yapılan “Gazze İçin Ben de Oradayım” programı TRT Müzik TV ekranlarında canlı yayın ile seyirci ile bir araya geldi.Geceye katılanlar arasında  Yavuz Bingöl, Emel Mathlouthi, Alim Qasımov, Azerin, Antakya Medeniyetler Korosu, Fahir Atakoğlu, Orhan Hakalmaz, Elif Buse Doğan, Ercan Saatçi, Özhan Eren, Ahmet Koç, Ali Mahzuni, Yiğit Mahzuni, Aykut Arslan, Audrey Wozniak, Oktay Üst, İbrahim Sadri ve Sinan Akçıl yer aldı. Geceye siyaset ve devlet adamları katılırken bir çok ünlü isim yazılı ve videolu mesaj gönderdi. 

Sadece insan olmak yeterli değil midir?

Gecenin açılışında gazeteci Fulya Öztürk Yavuz Bingöl’ün hazırladığı "Yeryüzünde çocukların ölümünden daha yürek burkan bir şey var mıdır? Bir can dünyaya getiren bir annenin ölümünden daha yürek burkan bir şey var mıdır? Gazze'de ölen çocukların ve annelerin yanında olmak için Gazzeli olmaya gerek var mıdır? Sadece insan olmak yeterli değil midir? Şair der ki 'Dünyanın cesur ulusları yoktur, cesur insanları vardır.' Güzel ülkemin cesur insanları, hepiniz hoş geldiniz." metni okudu.

Yaşasın çocuklar, yaşasın Filistin

Okan Bayülgen "Tek amacımız, en büyük amacımız tabii ki çocukları kurtarmak.Sesimizi yükseltmek lazım. Şarkı söylemek lazım, türkü söylemek lazım, bağırmak lazım, haykırmak lazım, paylaşmak lazım ve gündemden hiç düşürmemek lazım. Yaşasın hayat, yaşasın çocuklar, yaşasın Filistin”" değerlendirmesinde bulundu.

Sanatın, sporun, siyasetin içinde çok duyarlı insanlar var

Geceye katılan sanatçıklardan Murat Kekilli "Halktan da büyük bir teveccüh var, onlar da bu geceye katılıyor. Tabii bu savaş bize yeniden vicdani, insani sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Bu açıdan bakıldığında duyarsız kalmamamız gerekiyor.Oradaki insanları, ölen çocukları, bebekleri görüyorlar ve duyarsız kalmıyorlar. Sanatın içinde de çok duyarlı insanlar var, siyasetin, sporun içinde de çok duyarlı insan var. O insanları görünce hakikaten umutlanıyorum. Bu zulüm bitecek. Ama bu savaş çok kötü yıprattı bizi. Yani insanlığımızı çok kötü sorgulattı bize, çok üzdü bizi. Çok derinden üzdü, öyle böyle değil. Söyleyecek kelime bulamıyorum, önüme düşen videoları görünce, hiçbir dilde bu yapılan kötülüğün karşılığı yok." İfadelerini kullandı.

21-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar