Şarkı Murda Hakkında Flaş Karar

Şarkı Murda Hakkında Flaş Karar
Geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan ünlü rapçi Murda yapılan mahkemesinin ardından serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz haftalarda konser vermek için yaşadığı Hollanda’dan Türkiye’ye gelen ve havaalanında gözaltına alınan ünlü rapçi Murda lakaplı Önder Doğan hakkında savcılık tarafından düzenlenen iddianame ile uyuşturucuya özendirme suçlamasında karar verildi. Konser vermek için Türkiye’ye gelişi sırasında gözaltına alınan ve ardından mahkeme tarafından hakkında yurt dışı yasağı konulan ve 10 yıla kadar hapsi istenen ünlü rapçi Murda’nın geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkarıldığı ve 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı öğrenildi. Savcılık tarafından mahkemeye sunulan iddianamede şarkılarındaki sözlerde uyuşturucuyu özendirdiği belirtilen Murda lakaplı Önder Doğan mahkemesi sırasında suçsuz olduğunu iddia etti. Daha sonra açıklanan kararla Murda lakaplı Rapçi serbest bırakıldı.

Murda Serbest Bırakıldı

Konser vermek için gediği Türkiye’de gözaltına alınan ve ardından hakkında yurt dışı yasağı getirilen şarkıcı Murda uzun süredir Türkiye’de bulunuyordu. Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istenen ünlü şarkıcı yapılan duruşmasının ardından mahkemece serbest bırakıldı. Mahkemede ünlü isim kendini savundu ve masum olduğunu dile getirdi. Murda savunmasında “iki tane duman isimli şarkım var. Türkiye’de söylediğim Duman adlı şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. Pahalı ve Eh Baba şarkıları da benim. Hollanda’da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakındır. Arada çok ince bir nüans vardır. hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir” ifadelerini kullandı. Yapılan duruşmanın ardından Murda’nın yurt dışı yasağı kaldırıldı ve mahkemesi ileri bir tarihe ertelendi.

Neler Olmuştu?

Haftalar önce ünlü şarkıcı Murda Sakarya’da konser vermek için Hollanda’dan Türkiye’ye gelmiş ve Sabiha Gökçen Havalimanında polis tarafından gözaltına alınmıştı. Ünlü ismin gözaltına alınma gerekçesi olarak üç şarkısının bazı sözlerinin dinleyicileri uyuşturucuya özendirdiği iddia edilmiş ve savcılık tarafından bir iddianame düzenlenmişti. İddianamede ünlü isimle ilgili uyuşturucuya özendirme suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenmiş ayrıca yurtdışı yasağı getirilerek yurt dışına çıkışına izin kaldırılmıştı. Ünlü isim tutuksuz olarak yargılanmaya başlanmıştı. Böylece ünlü isim Murda’nın görülen ilk davasının ardından yurt dışı yasağı kaldırıldı. Ünlü ismin mahkemesinde karar ileriki duruşmaya ertelendi.

25-11-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar