Seksenler Dizisinde dört Ayrılık Birden Yaşandı

Seksenler Dizisinde dört Ayrılık Birden Yaşandı
TRT 1 ekranlarında hafta içi her gün ekrana gelen başarılı ve eğlenceli dizisi Seksenler’in oyuncu kadrosundan dört isim ayrıldı.

Televizyonların en büyük yükünü çeken ve saat olarak da en çok yayın saatini işgal eden dizilerde hareketlilik hiç sona ermiyor. Yapım şirketleri yayınlanan ya da proje aşamasında olan yapımlar için her an yeni yeni kararlar alıyor, yazılan hikaye ve senaryolara göre oyuncular bulunuyor, gönderiliyor, yeni mekanlar kostümler ayarlanıyor. Dinamik bir sektör olan dizi sektörü her yıl milyonlarca liralık bir bütçeyi işgal ederken bu sektörden de binlerce insan evini ailesini geçindiriyor. Pek çok yapımı ekranlarından seyirciyle buluşturan TRT 1 bu sezonda yine iddialı dizilerle yoluna devam ediyor. Kanalın gün içinde ekrana getirdiği ve uzun yıllardır yayınlanan Seksenler dizisi ise yaz aylarında prime time kuşağında yayınlanırken şimdilerde gün içinde yayınlanıyor. Yapım şirketi Mint Yapım ise senaryo gereği diziden dört oyuncuyla yollarını ayırdı.

Seksenler’e Dönüş

TRT 1 ekranlarında hafta için her gün 17.30’da ekrana gelen ve seyircinin severek ve eğlenerek takip ettiği uzun soluklu dizlerden Seksenler’de dört ayrılık yaşandı. Mint Yapım tarafından hazırlanan dönem dizisi Seksenler kanalın hemen her saatinde yayınlandı. Son olarak yaz döneminde prime time kuşağında yayınlanan dizi yeniden gün içine çekilirken süresi de kısaldı. Diziye yaz sezonunun başında katılan usta oyuncu Reha Özcan ile birlikte üç oyuncu daha diziyle vedalaştı. Dizinin başından beri rol alan ve Fato Ana karakterini başarıyla canlandıran Suzan Kardeş, Küçük Aslı’nın günümüzdeki halini canlandıran Burcu Deprem ve Zafer karakterini canlandıran Efe Deprem diziyle yollarını ayırdı. Bu ayrılıkların senaryo gereği olduğu öğrenildi.

İdealist Bir Öğretmen

Dizinin yaz sezonunda yayınlanan bölümlerinde rol alan ve idealist bir öğretmen olan Metin Öğretmen’i canlandıran usta oyuncu Reha Özcan’ın diziyle yollarını ayırması dizinin seyircisini derinden üzdü. Kendine has bir eğitim metodu olan ve öğrenciler tarafından çok sevilen Metin öğretmen karakterini başarıyla canlandıran Reha Özcan’ın diziyle yollarını ayırmasıyla dizi daha da dar alanda işleyecek gibi görünüyor. Ayrıca dizide uzun zamandır olan ve herkes tarafından sevilen Fato Ana’yı canlandıran Suzan Kardeş’in de Aziz dizisinde rol alması sebebiyle diziyle yollarını ayırdığı öğrenildi.

15-10-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar