Seul Uluslararası Drama Ödüllerinin adayları belli oldu! Türkiyeden üç dizi adayı!

Seul Uluslararası Drama Ödüllerinin adayları belli oldu! Türkiyeden üç dizi adayı!
Güney Kore'de bu yıl 14.sü düzenlenecek olan Seul Uluslararası Ödül Töreni'nin adayları belli oldu. Ülkemizden hangi diziler ve oyuncular aday oldu?

Daha önce başarılı oyuncu Kerem Bürsin'in En İyi Aktör dalında ödül aldığı Seul Uluslararası Drama Ödülleri bu yıl 14.kez Güney Kore'nin başkanti Seul'de gerçekleştirilecek. 28 Ağustos'ta ödülleri sahiplerine teslim edecek törenin adayları belli oldu. Türkiye'den 3 dizi, 2 oyuncu, 1 yönetmen ve 1 senarist aday oldu. İşte detaylar;

Geçtiğimiz mayıs sonu final yapan ve Ay Yapım'ın gözde dizilerinden biri olan Çarpışma dizisi En İyi Drama dizisi kategorisinde kendisine yer buldu. Bunun yanı sıra dizinin yönetmeni Uluç Bayraktar ve senaristi Ali Aydın'da kendi dallarında Seul Uluslararası Drama Ödülleri'ne aday oldu. Dizinin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ ise Çarpışma dizisindeki performansıyla En İyi Aktör kategorisinde aday gösterildi. 

Öte yandan ATV'nin sevilen dönem dizisi Bir Zamanlar Çukurova ve Show TV ekranlarında geçtiğimiz sezon final yapan Gülperi dizisi de En İyi Drama dizisi kategorisinin adayı oldu. Başarılı oyuncu Uğur Güneş ise Bir Zamanlar Çukurova'daki performansıyla En İyi Aktör dalında adaylık kazandı. 

ÇARPIŞMA DİZİSİ KONUSU

Kadir Adalı (Kıvanç Tatlıtuğ) İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesine bağlı bir başkomiserdir. Karısı ve kızını bir patlamada kaybetmiş ve büyük acı çekmektedir. Direksiyon başındayken yaşamından vazgeçme noktasına gelen Kadir 4 insanın yaralanacağı bir araba kazasına sebep olur. Kazada 4 araba ve 4 hayat vardır; Kadir, Zeynep (Elçin Sangu), Cemre (Melisa Pamuk), Kerem (Alperen Duymaz). 'Çarpışan aslında biz değildik kaderlerimizdi' diyen Adalı 4 kişinin hayatlarını istemeden de olsa birbirine bağlamıştır.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA DİZİSİ KONUSU

1970'li yılları anlatan Bir Zamanlar Çukurova bir aşk hikayesini konu alıyor. Başrollerinde Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Uğur Güneş ve Hilal Altınbilek gibi isimlerin olduğu dizide İstanbul'da evlenmek için hazırlık yapan genç bir çift başlarına gelen olay sonucu kendilerini hiç bilmedikleri bir yerde Adana Çukurova'da bulurlar. Çukurova'nın önemli ailelerinden Yaman ailesinin çiftliklerine taşınan genç çiftin hayatları önemli ölçüde değişir. 

28-07-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar