Sinema salonlarında deprem 13 film vizyona giremedi

Sinema salonlarında deprem 13 film vizyona giremedi
6 Şubat’ta yaşanan depremler sadece 11 ilimizi felakete sürüklemedi, sinema ve dizi setlerinin de vurdu. Durma noktasına gelen sinema salonlarında tam 13 film ertelendi.

3 yıl boyunca pandemi ve ekonomik krizlerden etkilenen sinema salonlarını bu sefer de 6 Şubat’ta yaşanan depremler vurdu. 6 Şubat itibariyle vizyona giren ya da girmeye hazırlanan sinema salonlarında 13 filmin vizyon tarihi ertelendi. Sinema severler merak ediyor vizyon tarihi ertelenen veya iptal edilen filmeler hangileridir? Depremler nedeniyle ertelenen filmler ne zaman vizyona girecek? Şimdi detaylar

Sinema salonlarında deprem 13 film vizyona giremedi

6 Şubat’ta yaşanan depremler sadece 11 ilimizi felakete sürüklemedi, sinema ve dizi setlerinin de vurdu. 6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle durma noktasına gelen sinema salonlarında tam 13 film ertelendi. Depremden en çok zararı ise Mahsun Kırmızıgül'ün yönetip senaryosunu yazdığı "Prestij Meselesi" filmi gördü. Çünkü 3 Şubat Cuma günü vizyona giren ve ilk 3 günde rekora giden Prestij meselesi 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle vizyondan çekildi. Prestij Meselesi’nin ertelenmesi üzerine diğer firmalar da eteleme kararı aldı ve toplam 13 filmin vizyon tarihi ileri bir tarihe  ertelendi.

Mahsun Kırmızıgül deprem bölgesine koştu

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem nedeniyle Türkiye’de hayat vurdu. Ünlüler deprem bölgesine yardıma koştu. Bunlardan biri de Mahsun Kırmızıgül oldu. hemen filmi vizyondan çekip afet bölgesine koşan Kırmızıgül, filmin ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi vermedi. Posta gazetesinin haberine gör; Gonca Vuslateri’nin kaleme aldığı ‘Cenazemize Hoş Geldiniz’ 10 Şubat’ta vizyona girecekti ancak belirsiz bir tarihe ertelendi.

%

Murat Yıldırım’ın “Nefes”i kesildi

Teşkilat dizisiyle yıldızı tekrar parlayan ünlü oyuncu Murat Yıldırım, Bestemsu Özdemir ve Şahin Kendirci ile birlikte rol aldığı ‘Nefes-Yer Eksi İki’ filmi depremler nedeniyle vizyona giremedi. Başka bahara kalan Nefes filminin vizyon tarihi henüz açıklanamadı. Yine depremler nedeniyle Uğur Güneş, Ezgi Şenler ve Yeşim Salkım’ın başrolünde olduğu ‘Serçenin Gözyaşları’, ‘Kadınlara Mahsus’, ‘Çok Aşk’, ‘Murat Göğebakan’, ‘Her Şeye Rağmen’, ‘Mucize Aynalar’ ve Benim Babam Bir Kahraman filmleri şubat ayında vizyona giremeden bir başka tarihe ertelendi.

Ertelenen filmler ne zaman vizyona girecek?

13 filmin depremler nedeniyle vizyona giremedi sinema salonları büyük bir kriz yaşarken ertelene filmlerin ne zaman vizyona gireceği belirsizliğini koruyor. Ertelene filmlerden sadece ‘Dedemin Gözyaşları’ 1 Eylül’de, ‘Serçenin Gözyaşı’ 20 Ekim’de, ‘Güven Bana’ 24 Kasım’da, ‘Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası’ 15 Aralık’ta vizyona girecek.

05-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar