Star TV'nin Kötü Kararı, Kanalı Zor Bir Durumu Soktu

Star TV'nin Kötü Kararı, Kanalı Zor Bir Durumu Soktu
Star TV'nin aldığı son karar, kanalı ciddi bir sıkıntı içerisine soktu. Yeni gelen bir dizi için iki farklı dizi final yapabilir.

Star TV, dizi konusunda bu sezondan ‘sınıfta kaldı’ diyebileceğimiz kadar kötü zamanlardan geçiyor. Yeni sezonda çıkardığı İyi Günde Kötü Günde, Güvercin ve Babil dizilerinin, kanala düşük reytingler getirmesi sonucu diziler final yapmıştı. Daha sonrasında ise Akrep ve Sol Yanım adında iki dizi çıkararak kanalı yeniden hareketlendirmeye çalıştılar.

   Nitekim istedikleri hedefe de ulaşmışlardı. Sol Yanım, Perşembe günü yayınlanıyordu ve Perşembe günleri televizyon kanalları arasında kıyasıya rekabetin en üst safhada olduğu günlerden bir tanesi. Bu durumdan sağlıklı bir şekilde çıkmayı başararak kanalı tatmin edecek seviyede reytingler almayı başarmıştı. Akrep dizisi ise Cuma günleri ekranlara geliyordu.   Sol Yanım kadar olmasa da, Akrep dizisi de belli bir ortalamanın üstünde bir reyting alarak ayakta durabilmeyi başarmıştı. Tabi ki dizinin ayakta durmasında ki diğer bir etkide Demek Akbağ ve Evrim Alasya ikilisinin dizide ki göstermiş oldukları performanstı. Ancak Star TV’nin ani bir karar ile bu iki dizide final yapacakmış gibi gözüküyor. Peki ya Star TV’nin aldığı bu ani karar ne? Neden böyle bir şey yapma gereği duydular?

Star TV’nin Ani Kararı

   Yukarıda da belirtmiştik; Sol Yanım dizisi Perşembe akşamları, Akrep dizisi ise Cuma akşamları ekranlara geliyordu. Kanal tarafından alınan karar ise dizilerin günlerinin değişmesi kısmında oldu. Akrep, Cuma gününden Perşembe gününe çekilirken, Sol Yanım dizisi ise Çarşamba gününe çekildi. Bunun nedeni ise kanalın yeni dizisi olan Seni Çok Bekledim için Cuma gününü uygun görmesi. İşte filmin koptuğu yerde tam olarak burası.

    Yeni gelecek olan bir dizi için, iki farklı dizinin yayınlandığı günün aniden değişmesini kanal kaldıramadı. Zaten zorla ayakta duran Akrep dizisinin reytingleri dibe vururken, Sol Yanım dizisi de Çarşamba gününden sağ çıkamayarak rakiplerinin gerisinde kaldı ve çok düşük reytingler ile karşılaştı. Her ne kadar güçlü bir hikâyeye ve oyuncu kadrosuna sahip olsa da, Seni Çok Bekledim dizisi, diğer iki dizinin final yapmasına sebep olabilir.

31-01-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar