Tarık Ünlüoğlu Neden Öldü?

Tarık Ünlüoğlu Neden Öldü?
Türk dizi ve sinema sektörünün başarılı ve usta oyuncusu Tarık Ünlüoğlu yakalandığı hastalığı yenemeyerek hayata veda etti.İşte detaylar!

Daha dün yazdık Tarık Ünlüoğlu haberini. Ve usta oyuncunun Atv ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisinde artık rol alamayacağını, senaryo gereği yurtdışına gönderildiğini belirttik. Bunun sebebi olarak da usta oyuncunun çok yorgun olduğunu geçtiğimiz yıl yaşadığı ağır akciğer rahatsızlığı sebebiyle setlerin yükünü artık kaldıramayacağını ve bu sebeple EDHO’da rol alamayacağını üzülerek belirttik. Ve yazımızın sonunda usta oyuncuya acil şifalar diledik. Bilemezdik bir gün sonra usta oyuncunun bahsettiğimiz akciğer rahatsızlı sebebiyle hastanede hayatını kaybedeceğini. Bilemediğimiz için de ölüm haberini alınca önce inanamadık ancak ne yazık ki haber doğruydu ve biz daha bir gün önce haberini yaptığımız ve acil şifalar dilediğimiz Tarık Ünlüoğlu’nun bu sefer ölüm haberini yapıyoruz. Üzgünüz… Usta oyuncu setlerin ağır abisi, karakter oyuncusu, yıllarını tiyatro, dizi ve sinema setlerinde geçiren, mütevazi ancak titiz ve oynadığı her rolün hakkını veren Tarık Ünlüoğlu artık aramızda değil. Öncelikle ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Tarık Ünlüoğlu’nu Neden Kaybettik?

16 Kasım 1957 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu bugün 1 Ekim 2019 Salı günü 61 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu geçtiğimiz yıldan beri yaşadığı akciğer rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi görüyordu. Tarık Ünlüoğlu son olarak kadrosunda yer aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizide de zaman zaman hastalığına rağmen oynamış ve senaryo gereği bu sahneler hasta rolüyle canlandırılmıştı.

Usta oyuncu gerçek hastalığını rol olarak oynamış ve sevenlerini her şeye rağmen yalnız bırakmamıştı. Ancak hastalığının artık setlerde oynamaya izin veremeyecek hale gelmesi sebebiyle Tarık Ünlüoğlu Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz’dan çıkmıştı. Dinleneceği ve bir süre tedavi göreceği ardından eğer sağlık durumu müsait olursa yeniden setlere döneceği konuşuluyordu. Ancak ne yazık ki ünlü oyuncu yakalandığı akciğer hastalığını atlatamadı ve bugün hayatını kaybetti.

Tarık Ünlüoğlu Kimdir?

16 Kasım 1957 tarihinde dünyaya gelen Tarık Ünlüoğlu Ankara Devket Konservatuarından mezun oldu ve burada yirmi yılı aşkın bir süre görev yaptı. Ardından İstanbul devlet Tiyatrosuna tayin oldu. Türk dizi ve sinema tarihinde pek çok rolde oynayan usta oyuncu özellikle son yıllarda dizilerde seyirci karşısına dizilerin ağır abisi, karakter oyuncusu olarak çıktı.

Her rolün hakkını veren oyuncu son olarak eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz’da dizin ağır toplarından Ünal Bey karakterini canlandırıyordu. Oyuncu 61 yaşında hayata gözlerini yumdu.

01-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar