Tozkoparan yeni sezon ne zaman başlıyor! Tarih belli oldu!

Tozkoparan yeni sezon ne zaman başlıyor! Tarih belli oldu!
TRT'nin başarılı çocuk dizilerinden olan Tozkoparan'ın yeni sezon yayın tarihi belli oldu. Tozkoparan yeni sezon ne zaman başlıyor?

Çocukların ve gençlerin beğenerek takip ettiği TRT 1 dizisi Tozkoparan bildiğiniz gibi 14 Nisan 2019 Pazar akşamı yayınlanan 21. Bölümü ile sezon finali yapmıştı. Seyirciler merakla Tozkoparan’ın yeni bölümlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Mart ayında ikinci sezon onayı alan Tozkoparan yeni sezon yayın tarihi belli oldu. Heyecanla beklenen bu tarihten ziyade Tozkoparan’ın yayınlanacak saat dilimi herkesi şaşırtacak. İşte canlitv izleyicileri için bütün ayrıntılar…

Tozkoparan ne zaman başlayacak?

Tozkoparan gibi diziler ekranlarda fazla görülmez. Show Tv’nin yaz sezonunda yaptığı çocuk dizileri ve programları gibi Tozkoparan da şu anda çocuklar için özel bir yapım.

Vega Yapımın çocuk dizisi olan Tozkoparan bildiğiniz gibi kasım ayından beri TRT ekranlarında gündüz kuşağında yayınlanıyor. Sadece çocukların değil 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan dizi aldığı iyi reytinglerle TRT yönetiminin de beğenisi kazanmış durumda. Tam sezon bitmeden sezon finali yapan dizinin ekranlardan ayrılık süreci fazla uzun sürmeyecek. Çocuklara ve gençlere yönelik senaryosu ile ekranların farklı bir yüzü olan dizi yayınlandığı günden itibaren hayli başarılı olmuş durumda. Dizinin ekibi bu kısa arayı iyi değerlendirdi ve Tozkoparan yeni bölümlerle 10 Haziran 2019 pazartesi günü saat 20.00’da izleyici karşısına geçmeyi bekliyor.

Gördüğünüz gibi Tozkoparan normalde öğlen saatlerinde yayınlanırken yaz sezonunda prime time kuşağında yayınlanacak. Yaz sezonunda fazla dizi olmamasından dolayı TRT yönetimi Tozkoparan’ı yazlık bir dizi gibi düşünüyor. Bundan dolayı Tozkoparan’ın çekimleri başladı ve ramazan bayramı sonrası okullar kapanır kapanmaz da dizi tekrar başlayacak.

Tozkoparan son bölümde neler oldu?

Tozkoparan hikâyesinin büyük bölümünün geçtiği okulumuz Dede Korkut’ta sınav dönemidir. İki takım Mavi Ay ve Karayel bu sınav döneminde birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırlar. Mavi Ay, Tozkoparan’ın yayını bulabilmek için haritanın gizemini çözmeye çalışmaktadır. Bu arada yüksek hızda ders de çalışmaya devam etmektedir. Diğer tarafta Karayel takımı ise Mavi Ay’ın zıttı olarak sınavlarda başarılı olmak için farklı hileler denemektedir. İki takım ayrıca okul turnuvası için de hazırlanmaktadır. Fakat iki takımı da bu okul turnuvası hayli zorlanmaktadır.

23-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar