TRT 1’de Yeni Bir Dizinin hazırlıkları Başladı: Nizami Alem!

TRT 1’de Yeni Bir Dizinin hazırlıkları Başladı: Nizami Alem!
TRT 1 Eylül yayın dönemi için şimdiden hazırlıklarına başladığı iki yeni dönem dizisiyle bir anda dikkatleri üzerine çekti. Nizami Alem ve Mevlana dizileri Eylül’de TRT 1’de!

2020 yılı televizyon ve dizi sektörü için pek iç açıcı olmadı. Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle ülkemizde bütün diziler ve pek çok program çekimlerine ara verdi ve televizyon kanalları adeta tekrar yayınlar yapan kurumlara döndü. Son günlerde yeniden bir hareketlenme görülse de 2020 yılının ilk yarısı böyle kapanacak gibi görünüyor. Televizyonlar ve yapım şirketleri de şu an için yoğun olarak Eylül yayın dönemi için hazırlıklara başladı ve yeni yapımların ya da eski dizilerin çekimlerine yoğunlaşmış durumda. Kamu yayıncılığı yapan TRT 1’de şimdiden Eylül yayın dönemi için hazırlıklara başladı. Ramazan ayı içerisinde yayınlanan Kuşlarla Yolculuk dizisinin yapım şirketi Akli Film tarafından hazırlıkları başlayan iki adet 60’ar dakikalık yapım için start verilmiş durumda. İşte detaylar!

Nizami Alem Eylül’de TRT 1’de!

Akli Film tarafından hazırlıkları başlayan ve TRT 1’de ekrana gelecek 60 dakikalık yeni bir dönem dizisi daha seyirciyle buluşmak için ilk adımı attı. Akli Film tarafından hazırlanan ve yakın zamanda TRT 1’de ekrana gelecek olan Hay sultan dizisinin ardından yapım şirketi yine bir dönem dizisi için TRT ile el sıkıştı. Şirket senaryosu Serdar Özonalan tarafından kaleme alınan ve yine yapımcılığını Emre Konuk’un üstleneceği ve Büyük Selçuklu Devleti’nin Hasan Sabbah ile olan mücadelesini konu alacak Nizami Alem’in hazırlıklarına başladı. Selçuklu Devleti’nin veziri Nizamülmülk ve devrin yasadışı yapılanması Hasan Sabbah ve adamları arasında geçen mücadeleyi anlatacak Nizami Alem kanalın iddialı yapımlarından biri olarak ön plana çıkacak gibi görünüyor.

Mevlana Dizisi Geliyor!

Yine TRT 1’de ekrana gelecek olan ve yine 60 dakika olarak hazırlanacak bir başka yapım ise Mevlana dizisi. Akli Film tarafından hazırlanacak olan Mevlana Dizisi de yine dönem dizisi olarak ekrana gelecek. Yapımların kaç bölüm olarak hazırlanacağı şimdilik bilinmiyor. TRT 1’de yayınlanacak yapımlarla kanal bir anlamda 60 dakika sınırlamasına geçerek diğer kanallara da örnek olacak gibi görünüyor. Ayrıca TRT ekrana getireceği bu yapımlarla yeni bir atağa geçecek gibi görünüyor. Yapımlarla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

20-05-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar