TRT 1’in Merakla Beklenen Dizisi Nizam-ı Alem’in Adı Değişti!

TRT 1’in Merakla Beklenen Dizisi Nizam-ı Alem’in Adı Değişti!
TRT 1 ekranlarında Akli Film tarafından hazırlanan ve ilk adı Nizam-ı Alem olarak duyurulan dönem dizisinin adı değişti.İşte haberin detayları!

Yeni sezon yaklaşırken yeni projelerde artık son dokunuşlar, son ekleme çıkarmalar yapılıyor. Özellikle bu sezonun tüm kanallar açısından oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçeceği kanallarda ekrana gelecek projelerden belli. Bu durum şu an için seyirciyi yeni sezonda diziye doyuracak gibi görünüyor. TRT 1 ekranlarında bu sezon yeni olarak ekrana gelecek yapımlar da kanalın bu sezon ki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle üzerinde uzun süredir çalışılan ve bir dönem dizisi olacak olan Akli Film tarafından hazırlanan yapım şimdiden merakla bekleniyor. İlk adı Nizam-ı Alem olarak duyurulan ancak son anda isim değişikliğine giden dizinin yayına çıkacak adının Uyanış: Büyük Selçuklu olduğu ilan edildi. Heyecanla beklenen diziye dair her şey haberimizde!

Nizam-ı Alem Gitti Uyanış: Büyük Selçuklu Geldi!

Akli Film tarafından TRT 1 için hazırlanan ve üzerinde uzun süredir çalışan dönem dizisinin yayına çıkacak ve seyirciyle buluşacak ismi belli oldu. Daha önce Nizam-ı Alem olarak ilan edilen isim son dakika değişikliğine uğradı ve dizinin adı Uyanış: Büyük Selçuklu olarak deklare edildi. Diziyi heyecanla bekleyen seyirciler sosyal medya hesapları üzerinden her ne kadar bu ismin daha önce kanalda yayınlanan Diriliş Ertuğrul ismine benzediğini düşünerek eleştirseler de büyük bir kısım bu ismi sevmiş görünüyor. Selçuklu zamanını anlatacak dizinin yakın zamanda sete ineceği konuşuluyor. Büyük bir plato kurulan ve özellikle kostüm, sanat konusunda çok ciddi çalışmalar yapılan Uyanış: Büyük Selçuklu yeni yayın döneminde TRT 1’in iddialı yapımlarından biri olacak. Dizinin Diriliş Ertuğrul’un kanaldan uzaklaşan seyircisini yeniden toparlaması planlanıyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu Konusu ve Oyuncuları!

Akli Film tarafından hazırlıklarında sona gelinen dönem dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi bir dönem dizisi olarak dikkat çekiyor. Çekimlerinin büyük çoğunlu platoda gerçekleştirilecek dizi Selçuklu Devleti dönemini anlatacak. Senaryosu Serdar Özonalan tarafından kaleme alınan dizi haşhaşilerin yarattığı terörü ve Selçuklu Devleti’nde yaşanan gelişmeleri ve taht mücadelelerini konu alıyor. Oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Gürkan Uygun, Osman Sonant, Cemal Toktaş, İlker Kızmaz ve Mehmet Özgür gibi üst düzey oyuncular yer alıyor. Dizinin yeni yayın döneminin en iddialı ve maliyeti yüksek dizilerinden biri olacağı öngörülüyor.

18-08-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar