Tuncay Şanlı ve Adem Büyük’ten örnek davranış

Tuncay Şanlı ve Adem Büyük’ten örnek davranış
Ünlü futbolcular Tuncay Şanlı ve Adem Büyük koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik yardımlarda bulundu. Şanlı ve Büyük'ün örnek davranışı takdir topladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle bütün dünyada yeni duyarlılıklar gelişmeye başladı. Varlıklı insanların yapmış olduğu çeşitli yardımlarla sayı günden güne artış gösteriyor. Kimi nakdi yardımda bulunurken kimisi de tıbbi malzeme, mekan tahsisi, yiyecek yardımlarında bulunuyorlar. Bu yardımları yapanlar kervanına Türk futbolcular da katıldı. Daha önceden isimlerini duyduğumuz dünya devi futbol takımlarında oynayan, Ronaldo, Messi gibi oyuncularla birlikte Tuncay Şanlı ve Adem Büyük Koronavirüs yardımında bulundu.

Otelini sağlık çalışanlarına açtı!

Fenerbahçe ve A Milli Takım futbolcusu Tuncay Şanlı Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle Sakarya’da bulunan Hotel On7 adlı otelini sağlık personeline tahsis etme kararı aldı. Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bulunan otel, mesai sonrası salgın sebebiyle evlerine gitmek istemeyen sağlık personelinin hizmetine verilecek ve ücret talep edilmeyecek. İsteyen sağlık personelleri otelde konaklayabilecekler. Tuncay Şanlı,  Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önceden otelini kapatmıştı. Şanlı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Sağlık sektöründe çalışanların mesai harici dinlenebilmeleri için Hotel On7’yi kullanıma sunduk. Kendilerine bütün teşekkürlerimiz azdır” ifadelerini kullandı. Şanlı, evde kalmaya devam edelim diyerek ‘evde kal’ kampanyalarına destek sundu.

Tuncay Şanlı kimdir?

Tuncay Şanlı futbol hayatına Sakaryaspor alt yapısında başladı. Daha sonra Fenerbahçe’ye transferi gerçekleşti. Burada yıldızı parlayan eski futbolcu Şanlı, A Milli Takım’a kadar yükseldi. Fenerbahçe’de şöhreti yakalayan yıldız sporcu, çeşitli Avrupa takımlarında da oynadı. Avrupa’da  sırasıyla Middlesbrough, Stoke, Wolfsburg, Bolton, Umm Salal, Pune City takımlarında oynadı. Başarılı futbolcu 2016 yılında sporculuk hayatına veda etti. Daha sonra teknik direktörlük hayatına başlayan Şanlı, Sakaryaspor futbol takımını çalıştırdı.

Adem Büyük'ten test ve maske yardımı

Koronavirüs salgını sebebiyle yardım yapan diğer yıldız isim de Adem Büyük oldu. Büyük, hastanelerde kullanılmak üzere 15 bin Koronavirüs testi, 100 bin maske, 3 bin koruma amaçlı malzeme yardımında bulundu. Adem Büyük bu sezon Malatyaspor’dan Galatasaray spor kulübüne transfer oldu. 2019- 2020 futbol sezonunda başarılı bir performans sergileyen futbolcu, ara verilen ligde 6 gollük bir performans gösterdi. Adem Büyük de bütün dünyayı etkisi altına Koronavirüs tehdidine duyarsız kalmadı. Büyük hastanelere tıbbi yardımda bulundu.

26-03-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar