Ünlü Oyuncu Işıl Yücesoy İsyan Etti!

Ünlü Oyuncu Işıl Yücesoy İsyan Etti!
Türk Sineması ve dizi sektörünün önde gelen usta oyuncularından Işıl Yücesoy yaşanılan olaylara ve 65 Yaş üstü vatandaşların pandemi sürecinde yaşadıklarına İsyan etti.

Son zamanlarda yaşanılanlar ne yazık ki pek çok kişinin psikolojisini alt üst etti. Pandemi süreci, koronavirüs, yaşanılan depremler, hayatın içinde var olan olumsuz koşullar ve insanların duyarsızlığı ve vurdumduymazlığı pek çoğumuzu isyan noktasına getirdi. Özellikle son bir yıldır yaşanılan pandemi sürecinde evde kalmak zorunda kalan 65 yaş üstü vatandaşlar bu durumdan iyice bunaldı ve sıkıldı. Hal böyle olunca da zaman zaman serzenişler duyulur oldu. Bu konuda son çıkış ise Türk Sineması ve Dizi sektörünün usta oyuncularından biri olan ve aynı zamanda müzik yaşamıyla dikkatleri çeken oyuncu Işıl Yücesoy’dan geldi. Işıl Yücesoy sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak adeta isyan etti ve kendisini rahatsız eden pek çok konuyu gündeme taşıdı. Ünlü oyuncunun bu çıkışı özellikle 65 yaş üstü olan ve eve kapanmak zorunda kalan vatandaşların duygu ve halini yansıtması bakımından önemli oldu. İşte Işıl Yücesoy’un o çıkışı ve detayları!

Her Yerden Sarıldık!

Seyircinin çok yakından tanıdığı ve pek çok sinema filmi ve dizide rol alan usta oyuncu Işıl Yücesoy sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak pek çok konuda duyduğu rahatsızlıkları sevenleri ve takipçileriyle paylaştı. Ünü oyuncu Işıl Yücesoy paylaşımında özellikle pandemi sürecinde evde kalmak zorunda olan ve dışarı çıkmaları durumunda cezalandırılan 65 yaş üstü vatandaşların sesine tercüman oldu. Her ne kadar 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmamaları kendi sağlıkları açısından gerekli olsa da Işıl Yücesoy bunun bir cezalandırılmaya dönüştüğünü savundu. Işıl Yücesoy paylaşımında “Her yerden sarıldık her yerden. Pandemiden. 65 yaş üstü olmamızın getirdiği cezalandırılmaktan, sabah 07.00 – 17.00 arası süren kentsel dönüşüm gümbürtüsünden. Koca koca kamyonların neredeyse evin içinde toprak taşımalarından. İsyan ediyorum. Ama kendim söyleyip kendim duyuyorum” ifadelerini kullandı. Ünlü oyuncunun bu çıkışı sosyal medyada ve magazin dünyasında geniş yer buldu.

Işıl Yücesoy Kimdir?

Ünlü oyuncu ve müzisyen Işıl Yücesoy 2 Ekim 1945 yılında Kırklareli’nde dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda oyunculuk eğitimi aldı ve mezun olduktan sonra Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı. Daha sonra şarkı söylemeye başlayan oyuncu dört adet 45’lik çıkardı. Şu ana kadar pek çok sinema filmi ve dizide rol alan ünlü oyuncunun rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır.

-          Hayat Mucizelere Gebe

-          Kara Para Aşk

-          Unutursam Fısılda

-          Yer Gök Aşk

-          Yol Arkadaşım

-          Rüya Gibi

-          Güz Yangını

-          Korkuyorum Anne

-          Çemberimde Gül Oya

-          Üvey Baba

-          Zoraki Koca

01-01-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar