Ünlü Oyuncular Nazım Hikmet'in Şiirinin Klibinde Rol Aldı

Ünlü Oyuncular Nazım Hikmet'in Şiirinin Klibinde Rol Aldı
Ünlü yönetmen Nebil Özgentürk 8 Mart Kadınlar Günü ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla özel bir çalışmaya imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ve Dünya 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir çalışmaya imza atıldı. Belgeselleriyle ve programlarıyla yakından tanınan Nebil Özgentürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bir çalışma hazırladı. Hazırlıkları aylar süren ve çekimleri Afyon yolu üzerindeki Kula’da gerçekleştirilen şiir – klip çalışması tüm mecralarda yayınlanmaya başlandı. Kadrosunda ünlü oyuncuların olduğu ve yine ünlü isimlerin seslendirdiği Nazım Hikmet’in Ve Kadınlarımız adlı şiirinin klibi için tamamen gönüllü bir çalışma yürütüldü. Ünlü şairin Kuvayi Milliye Destanı’nda yer alan şiirin seslendirmesini ise yine ünlü isimler yaptı. İki versiyon halinde hazırlanan çalışma bütün bir yıl boyunca çeşitli mecralarda yayınlanırken özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gösterilecek.

Ünlü İsimler Rol Aldı

Ünlü yönetmen Nebil Özgentürk tarafından projelendirilen ve Afyon ve çevresinde çekilen ünlü şair Nazım Hikmet’in Ve Kadınlarımız adlı çalışması büyük ilgi gördü. Hazırlanan klibin başında “Cumhuriyetimizin 100. Yılına… Yakın zamanda yaşanan ve ülkece acıya boğulduğumuz deprem felaketinde yitip giden canların anısına saygıyla, dayanışma duygusuyla” ifadeleri yer aldı. Klipte kullanılan Nazım Hikmet’in Ve Kadınlarımız adlı şiiri

-          Haluk Bilginer

-          Selçuk Yöntem

-          Mehmet Aslantuğ tarafından seslendirilirken klibin oyuncularını ise

-          Meltem Cumbul

-          Salih Kalyon

-          Hakan Bilgin ve

-          Onur Akın yer aldı.

Şiirin Hikayesi Nedir?

Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve ünlü isimlerin seslendirdiği ve yine ünlü isimlerin gönüllü olarak rol aldığı Ve Kadınlarımız adlı şiir ünlü şair Nazım Hikmet’e ait. Şiirinde içinde yer aldığı Memleketimden İnsan Manzaraları’nı Nazım Hikmet 1941 yılında Bursa Hapishanesi’nde kaleme almıştır. Eserin içinde Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını anlatan Kuvayi Milliye Destanı da yer almaktadır. Şiir Kurtuluş Savaşı’nda yer alan ya da o dönemde fedakarlık yapan kadınları anlatmaktadır. Nazım Hikmet bu kadınların bir kısmını bizzat tanımıştır. Şiir, ve kadınlarımız, bizim kadınlarımız… Ayın altında kağnılar gidiyordu… Akşehir üstünden Afyon’a doğru… şeklinde devam etmektedir. Nebil Özgentürk’ün çalışması oldukça ilgi uyandırmıştır ve Dünya 8 Mart Kadınlar Günü ve Cumhuriyetin 100. Yılı için özel olarak hazırlanmıştır.

07-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar