Ünlü Resim sanatçısı Koronavirüs Sebebiyle Hayatını kaybetti

Ünlü Resim sanatçısı Koronavirüs Sebebiyle Hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Türk Resim ve Heykeltıraş sanatçısı Selma Gürbüz yakalandığı koronavirüsü atlatamayarak 61 yaşında hayata veda etti.  

Koronavirüs ne yazık ki tüm dünyada can almaya devam ediyor. Bir yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisine alan ve yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını ne yazık ki dünya ile birlikte ülkemizde de etkili. Bugüne kadar ünlü ünsüz binlerce cana mal olan salgın sebebiyle çok değerli bir sanatçı olan ve tüm dünyada tanınan ressam ev heykeltıraş Selma Gürbüz hayatını kaybetti. 61 yaşında hayata veda ünlü ismin hayatını kaybetmesi ülkemizde ve dünyada ses getirdi. Halen İstanbul Modern’de sergisi devam eden ünlü ressam ve heykeltıraşın hayatını kaybetmesi sebebiyle pek kesimden taziye mesajları yayınlandı.

Ünlü Ressam Ve Heykeltıraş Selma Gürbüz Hayata Veda Etti

Koronavirüs bir can daha aldı. Dünyaca ünlü ressamımız Selma Gürbüz yakalandığı koronavirüsü atlatamayarak ne yazık ki 61 yaşında hayata veda etti. Halen İstanbul modern’de sergisi devam eden ünlü ismin hayatını kaybetmesi yakınlarını, sevenlerini ve sanatseverleri derin üzüntüye itti. Sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan haber ünlü ismin vefatını duyururken aynı zamanda koronavirüsün ünlü ünsüz dinlemediğinin de yeni bir göstergesi oldu ve tedbir şart dedirtti,. Ünlü ressam Selma Gürbüz’ün hayatını kaybetmesi dolayısıyla sergisi devam eden İstanbul Modern’den bir taziye mesajı yayınlandı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ünlü ressam için “sanatçı Selma gürbüz2ü zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kırk yıla yaklaşan kariyerinde zamandan ve mekandan bağımsız, masallar ve mitlerle örülü yapıtlar ortaya koyan sanatçıyı, Selma Gürbüz: Dünyada Bir Yer adlı sergisi devam ederken kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ailesi, sevenleri ve tüm sanatseverlere başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Bizde ünlü isme allah2tan rahmet yakınları ve sevenleriyle sanat camiasına sabırlar diliyoruz.

Selma Gürbüz Kimdir?

61 yaşında koronavirüs sebebiyle hayata veda eden ünlü Ressam ve Heykeltıraş Selma Gürbüz 1960 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan ünlü isim bu tarihten sonra sanat hayatına başlamıştır. Ünlü ismin eserleri Londra British Museum, Paris Galerie Maeght, İstanbul Modern ve Ankara Resim Heykel Müzesi gibi farklı yerlerde bulunmaktadır. Ünlü ismin Selma gürbüz: Dünyada Bir yer adlı sergisi halen İstanbul Modern’de sergilenmektedir.

23-04-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar