Ünlü sanatçıdan sevindirici haber “kanseri yendim”

Ünlü sanatçıdan sevindirici haber “kanseri yendim”
Kanser tedavisi gören ünlü sanatçı “Kanseri yendim” diyerek hem hayranlarına hem de ülkemizdeki binlerce kanser hastasına umut oldu.

Yıllarca sahneden sahneye koşturan ünlü sanatçıdan sevindirici haber geldi. Kanser tedavisi gören ünlü sanatçı “Kanseri yendim” diyerek hem hayranlarına hem de ülkemizdeki binlerce kanser hastasına umut oldu. Hayranları sanatçının sahnelere ne zaman geri döneceğini merak ediyor. Şimdi detaylar

Ünlü sanatçıdan sevindirici haber “kanseri yendim”

Yıllarca üçlü olarak izledik onları. Onların şarkılarıyla büyüdük. Kısa adı MFÖ olan üçlüden bahsediyoruz. Uzun süredir tedavi gören MFÖ solistlerinden Özkan Uğur, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla, eline geçen son raporlarının temiz çıktığını ve lenf kanserini yendiğini açıkladı. MFÖ kısa adıyla bildiğimiz (Mazhar Fuat Özkan) grubunun solistlerinden Özkan Uğur 66 yaşında lenf kanserini ikinci kez yendi. Kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, son raporlarının temiz çıktığını ve sahnelere dönmek için can attığını vurguladı.

'Yakında görüşmek üzere...'

Yıllarca hem MFÖ olarak sahnelerde hareketli şarkılarıyla izlemeye doyamaduığımız hem de ünlü komedyen Cem Yılmaz ile çevirdiği filmlerle gönüllerde taht kuran Özkan Uğur sahneden bir fotoğrafını paylaştı ve sevincini şu cümlelerle paylaştı: "Selamlar Allah’a şükürler olsun raporlarım temiz çıktı. 2. kez karşılaştığım bu maçtan da galip çıktım. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda bu korona virüs belasından da kurtuluruz Yakında konserlerimizde görüşmek üzere. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevgilerle"

Bir kez daha galip çıktı

Bu, Özkan Uğur’un ilk mücadelesi değil. Tıpkı rahmetli Kayahan gibi Özkan Uğur da kanseri ikinci kez yendi. İlk olarak 2013 yılında lenfoma teşhisi konulan sanatçı, uzun uğraşlar sonucu hastalığı yenmiş  ve sanatsal faaileyetlere kaldığı yerden devam etmişti. Karantina sürecinde olduğumuz 23 Nisan 2020 günü MFÖ'nün solistlerinden Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in Gülhane Parkı'nda verdikleri konsere katılamayan Özkan Uğur hayranlarını korkutmuştu. Grubun lideri Mazhar Alanson, Özkan Uğur'un ikinci kez kanser tedavisi gördüğünü ve bu yüzden aralarında olmadığını açıklamıştı. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizle Özkan Uğur’u tekrar sahnelerde görmek istiyoruz.

Özkan Uğur Kimdir?

Raif Özkan Uğur 1953 yılında İstanbul’da doğdu. 1970'te birçok ünlü ismin yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'na başlayan Uğur, 1971 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile ilk grubu Kaygısızlar'ı kurdu. Daha sonra Barış Manço ile birlikte Kurtalan Ekspres’e katıldı. 1980'lerin başında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile kurdukları MFÖ ile başarılı çalışmalar yaptı.  İlk albümleri Ele Güne Karşı Yapayalnız ile şöhreti yakalayan MFÖ; Diday Diday Day ve Sufi şarkısı ile olmak üzere iki kez Türkiye'yi Eurovizyon'da temsil etti. Özkan Uğur, MFÖ'de bas gitar çalarken aynı anda inanılmaz zor derecedeki vokalleri tenor ses rengi ile başarıyla icra edebilmekte, hiçbir anlama gelmeyen sözlerle şarkı yapabilmektedir.

07-07-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar