Ünlü Şarkıcı Hale Hanzade Hayatını Kaybetti!

Ünlü Şarkıcı Hale Hanzade Hayatını Kaybetti!
70’li yılların ünlü şarkıcılarından Şeytan Tüyü ve Duymaz Olaydım ile tanınan ünlü isim Hale Hanzade kanser sebebiyle hayatını kaybetti.

Magazin basınında yer alan bir haber bugün gündeme bomba gibi düştü. Genç neslin pek tanımadığı ancak özellikle 40 yaşın üstündekilerin çok iyi bildiği ve onun şarkılarıyla bir dönemi geçirdiği ünlü şarkıcı Hale Hanzade hayatını kaybetti. Özellikle 70’li yıllara damgasını vuran isimlerden biri olan ve söylediği şarkılarla büyük kitleleri etkileyen ünlü isim geçen sene yakalandığı kanser hastalığını atlatamadı ve ne yazık ki hayata veda etti. Halen hayatta olan birçok ünlü isimle birlikte Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren ve salonları ve meydanları hınca hınç dolduran ünlü ismin hayatını kaybettiğini ünlülerin hastalık ve vefat haberlerini duyuran Onur Akay açıkladı. Akay ünlü ismin kanser sebebiyle hayatını kaybettiğini sevenlerine bildirdikten sonra pek çok kişi ünlü isim için taziyelerde bulundu.

Kanser Sebebiyle Hayatını Kaybetti!

1970’li yılların usta ve önde gelen seslerinden olan başarılı şarkıcılardan Hale Hanzede hayatını kaybetti. Magazin basını ve sosyal medyada yer alan vefat haberi ünlü şarkıcının sevenlerini derin üzüntüye sevk etti. Hale Hanzede’ye 2020 yılının kasım ayında pankreas kanseri teşhisi konmuş ve ünlü ismin tedavisine başlanmıştı. Hale Hanzede kansere yakalandıktan sonra yaptığı bir açıklamada “doktoruma, sizlere güveniyorum. Ya hep birlikte güleceğiz, ya da veda edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ünlü isim hastalığa yakalandıktan sadece iki ay sonra hayata veda etti. Onur Akay yaptı açıklamada Hale Hanzede’nin vefat haberini “70’li yılların ünlü şarkıcılarından Hale Hanzede’yi kaybettik. O yıllarda yaptığı plak çalışmaları ile sevilen Hanzede’ye geçtiğimiz sene Kasım ayında pankreas kanseri teşhisi konulmuştu. İki ay hastalıkla mücadele eden ve maalesef bugün bizlere veda eden Hale Hanzade’ye Allah’tan rahmet dilerim” ifadeleriyle duyurdu. Bizde ünlü isme Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Hale Hanzede Kimdir?

1970’li yılların en parlak isimlerinden biri olan Hale Hanzede yaptığı pek çok plak ve albümle tanınmaktadır. Söylediği şarkılarla büyük kitleleri etkileyen ünlü ses Edip Akbayram, Kamil Sönmez, Tülay, Sezen Aksu, Bilgem Bengü gibi ünlü isimlerle birlikte Türkiye turnelerinde birlikte sahne almıştır. Ünlü isim özellikle Şeytan Tüyü ve Duymaz Olaydım adlı şarkılarla çok tanınmaktadır.

05-01-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar