Ünlü Şarkıcı Hayko Cepkin’den Akaryakıt Zammına Tepki: ‘’MuazZam Bir Taktik…’’

Ünlü Şarkıcı Hayko Cepkin’den Akaryakıt Zammına Tepki: ‘’MuazZam Bir Taktik…’’
Ard ardına gelen zamlara birçok ünlü isim gibi, Hayko Cepkin’de tepkisiz kalamadı. Benzin ve motorin fiyatlarına gelen yeni zam kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, müzisyen, besteci, şarkıcı ve piyanist gibi birçok yönü ile adından söz ettirirken, on parmağında on marifet olan sanatçı, herkesin muzdarip olduğu konuya, kendide kayıtsız kalamadı. Turneden turneye konserden konsere koşarken birçok ünlü isim gibi, gelen zamlara tepki gösterdi. Özellikle sosyal medya hesabında akaryakıt alırken aracının deposunun kaça dolduğunu gösterdiği paylaşımı dikkat çekti. Üst üste gelen zamlara karşı ‘’MuazZam bir taktik…’’ diyerek tepki verdi. İşte Hayko Cepkin’in zamlara verdiği tepkisinin ayrıntıları…

Hayko Cepkin’den de Peş Peşe Gelen Zamlara Tepki Gecikmedi

Elektrikten doğalgaza, gıdadan akaryakıta kadar birçok kalemde peş peşe uygulanan zamlara ünlü isimler de tepkilerini dile getirdi.

Özellikle elektrik ve doğalgaz zammına vatandaşlar, başta sosyal medyada olmak üzere tüm platformlarında faturalarını paylaşarak sitemde bulundular.

Elektrik ve doğalgaz faturaları ile birlikte akaryakıta da yapılan son zamma da isyanlar yükselirken, ünlüler camiasından peş peşe tepkiler gelmeye başladı.

Cem Yılmaz’dan Şahan Gökbakar’a, Ceylan Ertem’den Mahsun Kırmızıgül’e, Murat Boz’dan Oğuzhan Uğur’a kadar birçok ünlü isim, tepkilerini sosyal medyadan paylaşımlarıyla dile getirdi. Hayko Cepkin’in de paylaşımı şu şekilde olmuştu;

 

Ülke ekonomisinin ardından, Rusya ve Ukrayna arasında aylar süren gerilim 24 Şubat Perşembe sabahı Rusya’nın saldırısıyla, Rusya- Ukrayna savaşı resmen başladı. Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği Rusya Ukrayna savaşının ardından ekonomi piyasaları hareketlendi. Dolar ve altın fiyatlarındaki artışın ardından gözler benzin ve motorin fiyatlarına çevrildi. 

Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklamada benzine 1,61 TL; motorine ise 1,51 TL zam kararı alındı.

Savaşın çıkması ile daha da zamlar gelmeye devam ederken, Hayko Cepkin’den de konuyla alakalı tepki gecikmedi.

 

Du bis ayne şvanz ih niht wür haynze şikifiki ⛽☂️⛽ pic.twitter.com/bsjz6GjzzV

— HAYKO CEPKİN (@HAYKOCPQN) February 25, 2022

Hayko Cepkin'den Zamma Tepki: ‘’MuazZam Bir Taktik…’’

Söz konusu zammın duyulmasının ardından, ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, kişisel sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi. Cepkin, ‘’Artık kuruş kuruş değil, lira lira ZAMlanıyoruz’’ dedi.

Ünlü şarkıcı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

‘’ZAM ile mücadelemiz, daha fazla ZAM yaparak devam ediyor’’ diyen Cepkin, ‘’Artık kuruş kuruş değil, lira lira ZAMlanıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

26-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar