Ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hayatını Kaybetti

Ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hayatını Kaybetti
Türk Sanat Müziği’nin usta isimlerinden 81 yaşındaki Zeki Çetin koronavirüs sebebiyle hayata veda etti. Bülent Ersoy ünlü ismin ardından bir veda paylaşımı yaptı.

Ülkemizde her gün yüzlerce cana mal olan ve artık iyice tırmanışa geçen koronavirüs yeni canlar almaya devam ediyor. Ünlü ünsüz birçok insanın hayatını kaybettiği salgın dolayısıysa geçtiğimiz günlerde ünlüler dünyasından son olarak ünlü sinema oyuncusu Muharrem Erdemir hayatını kaybetmişti. Pek çok insanın hastanelerde yattığı ve yoğun bakım servislerinin her an daha da dolduğu koronavirüs sebebiyle bir ünlü isim daha hayata veda etti. Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve durumunun ağırlaşması sebebiyle de yoğun bakıma kaldırılarak entübe edilen Türk Sanat Müziği’nin usta isimlerinden Zeki Çetin hayata veda etti. Gördüğü tedavilere cevap vermeyen ve 81 yaşında hayata veda eden ünlü ismin hayatını kaybetmesi sebebiyle ünlü isim Bülent Ersoy sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Acı Haberi Ünlü İsim Bülent Ersoy Duyurdu

Türk sanat Müziğinin ünlü isimlerinden, besteci ve güfteci Zeki Çetin yakalandı koronavirüsü atlatamayarak 81 yalında hayata veda etti. Usta ismin hayatını kaybetmesi ünlü isim Bülent Ersoy’u derinden yaraladı. Bülent Ersoy sosyal medya hesabından bir paylaşımda bunarak Zeki Çetin’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Bülent Ersoy paylaşımında “bugün sadece musikiye büyük emekler vermiş bir sanatçıyı değil, önce dostum, sonra can arkadaşımı tüm dünyanın başına musallat olmuş virüs yüzünden kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Sofrası bol, gönlü gani, insan sever insan Zeki ağabeycim. Mekanın cennet, melekler yoldaşın, kabrin nurla dolsun. Notalar, güfteler, besteler sensiz kaldı” ifadelerini kullandı.

Zeki Çetin Kimdir?

Bugün koronavirüs sebebiyle 81 yaşında hayata veda eden Türk Sanat Müziğinin usta isimlerinden Zeki Çetin 17 Kasım 1940 yılında Karabük’te dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından 1968 yılında Hafta Sonu Gazetesi’nin Altın Ses yarışmasını kazanan Zeki Çetin bu tarihten sonra müzik dünyasının içinde yer aldı. Sahne ve albüm çalışmaları yapan usta isim uzun yıllar işletmecilik yaptı ve pek çok ünlü ismi sahneye çıkardı. Türk Sanat Müziğine büyük emekler veren Zeki Çetin aynı zamanda besteler ve güftelerde yaptı. Bizde ünlü isme Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

09-04-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar